KIRKLARELİ (AA) - Türkiye'de hayvan yetiştiriciliği bakımından önemli bir yere sahip Kırklareli ve Tekirdağ'da kurulan kurban pazarları, bayrama bir gün kala alıcı ve satıcılar arasında sıkı pazarlıklara sahne oluyor.

Kırklareli'nde Cumhuriyet Mahallesi'ndeki satış noktasında kurulan hayvan pazarına gelen vatandaşlar, kurban almak için satıcılar ile sıkı pazarlık yapıyor.

Trakya şivesinde yapılan "kaç kuruş be", "ne yaptın sen bea", "aydi sen de", "çok palı", "danamı alırız bea" gibi konuşmalar, vatandaşları gülümsetiyor.

Pazarlığın ardından kurbanlıklarını alan vatandaşlar, araçlarının bagajlarına koyarak evlerinin yolunu tutuyor.

Küçükbaş hayvanların fiyatı 800 ile bin 800 lira arasında değişiyor.

- "Her bütçeye göre kurbanlık var"

Kurbanlık alan Mehmet Ertemel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, pazarda her bütçeye göre kurbanlık bulunduğunu dile getirdi.

Kendisinin de tanesi bin 300 liradan 2 kurbanlık aldığını ifade eden Ertemel, fiyatların geçen yıl ile aynı olduğunu söyledi.

- Tekirdağ

Tekirdağ'da kurulan hayvan pazarında da arife günü hareketliliği yaşanıyor.

Vatandaşlar, bütçelerine uygun kurban alabilmek için sabahın erken saatlerinden itibaren Karadeniz Mahallesi'ndeki pazara geldi.

Kurbanını uygun fiyata almak isteyen vatandaşlar, arife günü kurbanlık seçmenin telaşını yaşarken, satıcılar da son kurbanlıklarını bitirebilmek için çaba sarf ediyor.

Kurban satıcısı Rahmi Sezen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, küçükbaş hayvanlara daha çok ilgi olduğunu belirterek, pazara 200 küçükbaş hayvan getirdiğini söyledi.

Kurbanlıklarının 50'sini sattığını belirten Sezen, "Bayramın sonuna kadar hayvanlarımızı satmak için bekleyeceğiz." dedi.