İZMİR (AA) - Filistin Turizm ve Kültür Bakanlığınca, Travel Turkey İzmir Fuar ve Kongresi kapsamında bölgenin tarihi ve doğal güzelliklerine ilişkin "Filistin Kalbin Diyarı" konulu tanıtım etkinliği düzenlendi.

Fuar İzmir B Hol'de gerçekleştirilen programda, Filistin Turizm ve Kültür Bakanlığı Pazarlama Müdürü Majed İshak, Filistin halkının geçirdiği bu zor günlerde kendilerine verdikleri destekten ötürü tüm Türkiye'ye teşekkür ettiklerini belirtti.

Turizm Fuarı'nda yapılan bu sunumu politik gelişmelerden ayrı tutmak istediklerini dile getiren İshak, Filistin'in tarihi açıdan çok zengin bir turizm bölgesi olduğunu ifade etti.

Filistin kentlerindeki konaklama, ulaşım ve ören yerlerine ilişkin bilgi veren İshak, Filistin'deki otel odası sayısının 8 bin 500 olduğunu, geçen yıl toplam konaklama sayısının da 1 milyona yaklaştığını dile getirdi.

Yurt dışından gelecekleri Filistin misafirperverliği ile ağırlamaya hazır olduklarını vurgulayan İshak, "Gazetelerden, televizyonlardan Filistin'deki durum hakkında olumsuz haberler alıyorsunuz. Ancak Filistin yurt dışından gelen misafirlerimiz için güvenli bir bölge. Bu konuda negatif bir deneyimimiz yok." dedi.

Filistin'in 3 dinin buluşma noktası olma olduğuna işaret eden İshak, kültürel ve turistik değerlerin politik tartışmalardan uzak tutulması gerektiğini kaydetti.

Filistin'den seyahat acentesi yetkililerinin de bulunduğu etkinlikte bölgedeki turizm olanaklarına ilişkin sunum da yapıldı.