TUNCELİ (AA) - Tunceli'de, valilik ve belediye organizesinde ilk kez düzenlenen ve geleneksel hale getirilmesi planlanan "Tunceli Çocuk Şenliği" renkli görüntülere sahne oldu.

Atatürk Mahallesi'ndeki Tunceli Belediyesi ve Ümraniye Belediyesi Kardeş Parkı'nda düzenlenen şenlik, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Programda konuşan Tunceli Valisi ve Belediye Başkan Vekili Tuncay Sonel, 11 aydır Tunceli'de hem Valilik hem de Belediye Başkan Vekilliği görevini yürüttüğünü belirtti.

Göreve başladığı ilk günden itibaren her fırsatta çocuklarla görüştüğünü ve sorunlarını dinlediğini dile getirerek çocuklara seslenen Sonel, "Amacımız siz en değerli varlıklarımız olan çocuklarımızı daha güzel şekilde geleceğe hazırlamak. Bunun için tüm eğitim camiası ve öğretmenleriniz başta olmak üzere, anneleriniz, babalarınız, buradaki çalışma arkadaşlarımızın hepsinin tek bir amacı var, o da sizlere daha güzel hizmet vermek." dedi.

Tuncay Sonel, her hafta düzenli olarak okulları ziyaret ettiğini ve çocuklarının isteklerini dinlediğini anlatarak, çocuklara hitaben şöyle konuştu:

"Her pazartesi okulları geziyorduk. 'Vali amca hayvan barınağı yapın' diyordunuz, hayvan barınağı bitti. Hayırlı olsun. 'Vali amca parklar yapın' diyordunuz, bir tanesi şu an içinde bulunduğumuz park idi ve bitti. Yaklaşık 200 bin metrekare peyzaj olan parklar sizin için yapıldı. Bir de ne diyordunuz plaj olsa olur mu, evet Dersim plajını da bitirmek üzereyiz, deniz kumu da geliyor, artık Munzur'da güzel şekilde yüzeceksiniz. Açık yüzme havuzları, oyun grupları, oyun parkları, yürüyüş alanları, yani ailenizle, annenizle, babanızla artık keyifli dakikalar geçirecek alanları sizler için yapıyoruz. Bir de geçen gün çocuklarımız 'vali amca lunapark istiyoruz' diye talepte bulundu. Lunapark da yapıyoruz ve kalıcı olacak. Böyle hoşça vakit geçireceğiniz alanları sizler için yapmaya devam ediyoruz."

Sonel, yapılan tüm çalışmaların çocuklara ve Tunceli'ye hayırlı olması temennisinde de bulundu.

Konuşmanın ardından ilkokul öğrencileri bağlama dinletisi, anaokul öğrencileri de dans gösterisi sundu.

Program, çocuklara çeşitli ikramlar yapılması ve hediyeler dağıtılmasıyla sona erdi.