TUNUS (AA) - SEYFEDDİN MAHCUB - Tunuslu Terzi Faysal eş-Şuk, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıma kararına tepki ve Kudüs'e beslediği sevgi için Filistin bayrağı üreterek beldesindeki okullara ve öğrencilere ücretsiz dağıtıyor.

Tunus'un güneyindeki Tatavin vilayetine bağlı Bir el-Ahmer kentinde iş elbiseleri üreten Şuk, Filistin'e olan sevgisi ve ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıma kararına tepkisini, Filistin bayrakları üretip, beldesindeki okullara ücretsiz dağıtarak ortaya koyuyor. Filistin bayrağının süslediği dükkanının kapısında Şuk, Filistin halkına ve Kudüs'e olan sevgisini AA muhabirine anlattı.

ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıma kararının ardından Şuk, 11 çalışanıyla beraber dükkanında yaklaşık 300 Filistin bayrağı üreterek dağıttığını söyledi. Çocuğunun elinde Filistin bayrağıyla sevinç içinde dolaştığında yaşadığı mutluluğu aktarırken gözleri dolan Şuk, "Seven ile gerçekten seven arasında bir fark vardır. Ben gerçekten sevenlerdenim. Belki sesim uzaklara kadar gitmez dedim ama içimi rahatlatmak için benim de koşturmam, bir şeyler yapmam gerekiyordu. Herkesin kendi davasına katkı sağlamak için başka yolu vardır. Şair şiir yazar, müzisyen beste yapar, ressam tablo yapar. Ben de terziyim bu zalim karara karşı tepkimi mesleğimle, bayrak üretip dağıtmakla ortaya koymak istedim." diye konuştu.

Ürettiği bayrakları okullarda çocukların elinde görmekten sevinç duyduğuna değinen Şuk, kimseden maddi bir yardım istemediğini, Filistin bayrağını "Filistin davasını satanlar gibi ücret karşılığında satamayacağını" sözlerine ekledi.

Şuk, Tunus'un ve Arap ülkelerinin Kudüs konusunda ortaya koyduğu resmi pozisyonun kendi görüşü ve sokaklardaki halkların düşüncesiyle uyuşmadığını belirterek, ülkesinin Amerikan büyükelçisini ülkeden sınır dışı etmesi gerektiği görüşünü paylaştı.

Tüm Tunusluların ellerine Filistin bayrağı tutuşturma hayalini anlatan Şuk, Filistin davasına ilişkin şunları kaydetti:

"Burada birçok siyasetçi benim yaptığımı küçük ve önemsiz, Filisin davasına ilişkin hiçbir şeyi değiştirmeyeceği şeklinde görebilir. Ama ben bugün Filistinli kardeşlerime söyleyeceğim şey, kurtuluş için sakın bakan koltuklarına bakmayın Arap ve İslam sokaklarındaki sıradan insanlar gerçekten sizin yanınızda. Onlar en tez zamanda sınırları aşarak sizlere ulaşmak için çalışıyor."