İSTANBUL (AA) - Türk Kızılayı, hayırseverlerin desteğiyle Somali'de 7 yıldır sürdürdüğü insani yardım çalışmaları kapsamında, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda 80 tekerlekli sandalye hediye ederek, engelli çocukların yüzünü güldürdü.

Türk Kızılayı'ndan yapılan açıklamaya göre, Somali'deki rehabilitasyon projeleri kapsamında, 80 Somalili engelli çocuğa, yaşam kalitelerini yükseltmek amacıyla tekerlekli sandalye hediye edildi.

Tekerlekli sandalye teslim töreninde konuşan Türkiye'nin Somali Büyükelçisi Olgan Bekar, çocukların yüzünün güldüğünü görmekten mutluluk duyduğunu ifade ederek, şu ifadelere yer verdi:

"Hepinizin de bildiği gibi Türk Kızılayı 2011'den bu yana Somalili kardeşlerimize yardım elini uzatmak için üstün gayret içinde çalışmalarına devam etmektedir. Sadece Türk Kızılayı değil Türk sivil toplum kuruluşları ve diğer kamu kurumları da Somalili kardeşlerimize uzun yıllardır yardım etmektedir. Önümüzdeki dönemde de özellikle Ramazan ayı ve Kurban Bayramı'nda Türk kuruluşları yardım çabalarını arttıracaktır, Somalili kardeşlerimize yardım ellerini uzatacaktır. Özellikle Mogadişu ve etrafında yaşayan sığınmacılarla ilgilenerek onlara yardım dağıtmaya çabalayacağız. Somalili kardeşlerimizin tekerlekli sandalyelerini iyi günlerde kullanmasını diliyorum. Çocukların yüzünün güldüğünü görmek bizim için en büyük mutluluk. Somalili kardeşlerimize hediye edilmek üzere tekerlekli sandalyeleri buraya getiren Türk Kızılayı'na da şükranlarımı sunuyorum."

Törene, Somali Banadır Valisi Abdurrahman Omar Osman ile TSK, TİKA, Yunus Emre Enstitüsü, Maarif Vakfı, Yardım Eli Derneği ve THY olmak üzere çok sayıda kurumun Somali temsilcileri katıldı.

Suriye'ye yönelik yardım çalışmalarını da sürdüren Türk Kızılayı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Suriye’nin İdlib kentine bağlı Kelbit köyündeki "Umut" çadır kentinde İdlib ve Hamalı çocuklar için oyun parkı da açtı.

Anadolu Beşiktaşlılar Derneği'nin bağışıyla oluşturulan oyun parkında çocuklar gönüllerince eğlendi. İlerleyen zamanlarda bölgede 6 oyun alanı daha kurulacak.