BİLECİK (AA) - Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Refik Turan, "Şehit olmaya hazır nesilleri bulunmayan bir milletin yaşama hakkı yoktur." dedi.

Türk Tarih Kurumunun Bilecik'te TOKİ İlk ve Ortaokulu Kütüphanesine hediye ettiği 600 eserin teslimi ve "15 Temmuz Şehitler Köşesi"nin açılışı dolayısıyla düzenlenen törene katılan Turan, şehitliğin önemine değindi.

Türk milletinin çok büyük olduğu değerlendirmesinde bulunan Turan, "Bizim milletimiz dağlar aştı, buhranlar aştı, meseleler çözdü. Zaman zaman düştü, düştüğü yerden kalktı. Afrin'de şehitlerimiz var. Orada savaşanlar var. Onların sayesinde biz buradayız ve açılış gerçekleştiriyoruz. Onlara da binlerce minnet, şükür ve dua ediyoruz. Şehit olmaya hazır nesilleri bulunmayan bir milletin yaşama hakkı yoktur. Şehitlik Allah'ın bize verdiği bir rütbedir." diye konuştu.

Bilecik Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş ise "Okulumuzun kütüphanesine 1995 yılında şehit olan Ayhan Ünver'in anısına 600 kitap kazandırarak, öğrencilerimizin bilgiye, kültüre ve medeniyete doğru hızla yol almalarına vesile olacak Türk Tarih Kurumuna teşekkür ederim." değerlendirmesinde bulundu.

Konuşmaların ardından okul girişinde yaptırılan "15 Temmuz Şehitler Köşesi"nin açılışı da gerçekleştirildi.

Açılışa şehit Ayhan Ünver'in annesi Safinaz ile babası İsmet Ünver de katıldı.