SOFYA (AA) - Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov, 26 Mart'ta Varna kentinde yapılacak Türkiye-AB Zirvesi için hazırlıkların sürdüğünü bildirdi.

Bulgaristan’da bTV adlı özel bir televizyon kanalına açıklama yapan Borisov, "Türkiye-AB Zirvesi için hazırlıklar sürüyor. Herkes böyle bir toplantıyı yapmak ister ama herkes yapamaz. Böyle bir görüşmenin gerçekleşmesi için her iki tarafın saygı göstereceği nezih bir ev sahibinin olması şart." diye konuştu.

Türkiye ile sürdürülen karşılıklı diyalog sayesinde Bulgaristan-Türkiye sınırındaki yasadışı göç akımının bir yıldır adeta sıfıra indiğini vurgulayan Borisov, "Görüldüğü üzere Bulgarlar artık huzur içinde uyuyabiliyorlar." ifadesini kullandı.

Türkiye’nin AB ve Bulgaristan ile ilişkilerinin normalleşmesinin istenmesinin doğal olduğuna dikkati çeken Borisov, "İki ülke arasında bir dostluk köprüsü kurulmuştur. Balkanlar'da bundan 20 yıl önce olup bitenleri unutmamak lazım. Bu işlerle oyun oynanmaz. Dostluk ve iyi komşuluk hayati önem taşır." dedi.