TUNUS (AA) - Hazine Müsteşarlığı Dış Ekonomik İlişkiler Genel Müdürü Vekili Kemal Çağatay İmirgi, Türkiye’nin yüksek gelirli ülkeler grubuna girmek için çok yönlü reformlar üzerinde çalıştığını söyledi.

Tunus'un başkenti Tunus'taki bir otelde gerçekleştirilen İslam Kalkınma Bankasının (IKB) 43. Genel Kurulu'nda "Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerinde Üye Ülkelerin Deneyimleri" konulu panel gerçekleştirildi.

Hazine Müsteşarı Osman Çelik'in de dinleyiciler arasında yer aldığı panelde konuşan İKB Başkanı Bandar Hajjar, kalkınma konusunda ortaklıkların, özellikle sağlık ve eğitim alanında her zaman başarı sağladığını dile getirdi.

Hajjar, BM’nin 2030 Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri'ni gerçekleştirmek için bankanın üye ülkelere yardımcı olduğunu anlatarak, bu hedeflerin başarılı şekilde uygulanması konusunda güçlü bir irade ortaya koyduklarını belirtti.

Hazine Müsteşarlığı Dış Ekonomik İlişkiler Genel Müdürü Vekili İmirgi de Türkiye’nin 1963'ten beri beş yıllık kalkınma planları hazırladığını belirterek, ülke için politik ve makro ekonomik istikrarın sağlanmasının önemli olduğunu söyledi.

BM’nin 2030 Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri çerçevesinde Türkiye’nin başarılı işler yaptığını ifade eden İmirgi, yoksulluğun azaltılması ve herkesin eğitime erişiminin sağlanması yönündeki çalışmaları örnek gösterdi.

İmirgi, "Türkiye, orta gelir grubundan çıkıp, yüksek gelir grubuna girmek için çalışmalar yapıyor. Bu hiç kolay değil. Türkiye bunu gerçekleştirmek için çok yönlü reformlar üzerinde çalışıyor." dedi.

Nijerya Devlet Başkanı Özel Danışmanı Adejoke Orelope Adefulire ise vatandaşların söz konusu kalkınma hedeflerinin gerçekleştirilmesinde bütün aşamaların içinde olması gerektiğini ve ülkesinde bunun için çalıştıklarını aktardı.

Ürdün Uluslararası İşbirliği ve Planlama Bakanı İmad Fahuri, ülkesinde sürdürülebilir kalkınma hedeflerine yönelik 18 çalışma grubu oluşturduklarını anlatarak, kamu, özel sektör, yerel yönetimler, üniversiteler ve sivil toplum kuruluşlarını iş birliğine teşvik ettiklerini kaydetti.