ANKARA (AA) - Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Başkanı Yusuf Çelebi, "Engellilerle ilgili en büyük çatı örgüt olan, Türkiye Sakatlar Konfederasyonu ve üye federasyonlar olarak, dünyanın her köşesinde ihtiyaç duyulduğu zaman kanımızla canımızla bu kahramanların yanlarında olduğumuzun tüm dost ve düşmanlarca bilinmesini istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Çelebi, yaptığı yazılı açıklamada, savaşlar ve çatışmaların pek çok masum insanın yaşamına mal olduğu kadar arkasında yüz binlerce, milyonlarca engelli insan da bıraktığını belirtti.

Bölgesel savaş ve çatışmaların tek kazananının emperyalistlerin petrol, silah, ilaç ve gıda şirketleri olacağını ifade eden Çelebi, emperyalistlerin bölgede oynadığı bölme, parçalama, ülkelerin yer altı ve yer üstü kaynaklarına el koyma oyununun insanlık adına bozulmak zorunda olduğunu dile getirdi.

Türk ordusunun oynanan bu oyunu bozmak, ülke çıkarlarını korumak üzere sınır ötesi harekat düzenlediğini aktaran Çelebi, şunları kaydetti:

"Türk Silahlı Kuvvetleri üzerine düşen tarihsel görevi, yine kanını, canını vererek, sivil halka zarar gelmeyecek biçimde yerine getirmeye var gücü ile çalışmaktadır. Necip ve asil milletimizin gurur kaynağı olan kahraman ordumuzun, yiğit Mehmetçiklerimizin zaferleri için dua ediyor, şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize acil şifalar diliyoruz. Ülkemiz ve bölge halklarının çıkarını korumak için her türlü fedakarlığı eşsiz görev bilinci ile yapan ordumuzun kahraman evlatlarının Allah yar ve yardımcıları olsun. Engellilerle ilgili en büyük çatı örgüt olan Türkiye Sakatlar Konfederasyonu ve üye federasyonlar olarak, dünyanın her köşesinde ihtiyaç duyulduğu zaman kanımızla canımızla bu kahramanların yanlarında olduğumuzun tüm dost ve düşmanlarca bilinmesini istiyoruz."