SAMSUN'DA ŞEHİTLER ANILDI

Samsunda, '18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 98'inci Yıl Dönümü' etkinlikleri kapsamında İlkadım İlçesi'ndeki iki şehitlikte de tören düzenlendi. Törende şehit yakınları gözyaşlarını tutamadı.

Anma programları için ilk olarak İlkadım İlçesi’ndeki Kıran Mezarlığı’na giden Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, protokol üyeleri ve şehit yakınları, burada anıta çiçek koydu. Törende konuşan Vali Hüseyin Aksoy, "Vatanımızın bölünmez bütünlüğünü koruyabilmek adına canlarını hiçe sayan şehitlerimizi saygı, sevgi ve minnetle anıyoruz" dedi. Ardından tüm şehit mezarlarına karanfil koyulurken, Samsun Müftüsü Yrd. Doç. Dr. Hayrettin Öztürk tarafından dua okundu. Dua sonrasında bazı şehit yakınları gözyaşlarını tutamadı. Şehit yakınlarını askerler teselli etmeye çalıştı.



Daha sonra Asri Mezarlık’ta bulunan şehitliğe giden Vali Hüseyin Aksoy ve protokol üyeleri, burada da tüm şehit mezarlarına karanfil koyup dua etti. Şehit yakınlarına başsağlığı dileyen Vali Aksoy, şehit çocuklarına da yakın ilgi gösterdi.

ŞANLIURFA'DA ŞEHİTLERE KARANFİLLİ ANMA

Şanlıurfa’da, '18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 98'inci Yıl Dönümü' için tören düzenlendi. Törene katılan protokol heyeti, Şehitler Abidesi’ne karanfil bıraktı.



Sabah erken saatlerden itibaren Şehitler Abidesi'nde bir araya gelen ve içlerinde şehit aileleri, Kıbrıs, Kore ve Güneydoğu gazilerinin de bulunduğu Şanlıurfalılar, burada düzenlenen törene katıldı. Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, 20'nci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral İhsan Başbozkurt'nun katıldığı törende anıta çelenk konulmasının ardından saygı duruşu eşliğinde İstiklal Marşı okunup göndere Türk bayrağı çekildi. Askerler tarafından 3 pare saygı atışının yapıldığı anma töreninde protokol heyeti daha sonra Şanlıurfalı Mehmetçiklerin temsili mezarlarının bulunduğu yerleri ziyaret ederek karanfil bıraktı.