İSTANBUL (AA) - Uluslararası Hukukçular Birliği (UHUB), İsrail askerlerinin, Gazze sınırında Büyük Dönüş Yürüyüşü adıyla düzenlenen gösterilere müdahale etmesine tepki gösterdi.

UHUB'dan yapılan yazılı açıklamada, UHUB'un, uzun zamandır işgal altındaki Filistin'de meydana gelen gelişmeleri büyük bir dikkatle takip ettiği, özellikle İsrail'in Birleşmiş Milletler'in (BM) aldığı kararları uygulamadığı ve bilakis karşı geldiğine dikkati çekildi.

Açıklamada, "Tekrar edegelen hak ihlallerine uluslararası hukuk gereğince işgal altındaki halklara karşı yapılan muamele, toplumsal barışçıl gösteri hakkı, intikal hakkı, eğitim hakkı ve daha birçok buna benzer insanı hizmet haklarının, işgal kuvvetlerince her gün ihlal edilmektedir. UHUB, bu konularla ilgilenen uluslararası kuruluşları ve özellikle en son bu vahşi katliamla ilgili olarak toplantı yapıp sadece kınamakla yetinen Uluslararası Güvenlik Konseyi'ni bilakis yasalara, dini normlara, adet, gelenek ve göreneklere aykırı bu tür baskı uygulamalarını engellemek için etkili önlemler almaya ve sivil halkı korumaya davet eder." ifadeleri yer aldı.