İSTANBUL (AA) - Uluslararası Medya Enformasyon Derneği (UMED), ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıma kararının ardından, Filistin ve Mısır'da düzenlenen gösterilerde gazetecilerin gözaltına alınmasını kınadı.

UMED'den yapılan yazılı açıklamada, ABD'nin, uluslararası hukuku hiçe sayarak, Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıma kararının ardından, Filistin ve Mısır'da yapılan gösterilerde çok sayıda gazetecinin gözaltına alındığı belirtildi.

Kahire’de yapılan protesto gösterilerinde 4 Mısırlı, Filistin’de gerçekleştirilen direniş eylemlerinde ise 3 Filistinli gazetecinin hukuksuz bir şekilde alıkonulduğu, fiziksel saldırıya uğradığı aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Dünya kamuoyunun gerçeği görmesini, öğrenmesini faşizanca sansürlemeye çalışan terör devleti İsrail'i ve Mısır'ın darbeci yönetimini UMED olarak kınıyor, uluslararası basın örgütlerini birlikte hareket etmeye davet ediyoruz. Kalemini, fikrini ve yüreğini siyonizm ve emperyalizmin kullanımına açmadığı için haksız ve hukuksuz bir şekilde gözaltına alınan gazetecilerin derhal serbest bırakılmasını istiyoruz."