AMMAN (AA) - Ürdün'ün başkenti Amman'da kadınlar, ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıma kararına tepki için gösteri yaptı.

Müslüman Kardeşler Teşkilatının siyasi kanadı İslami Çalışma Cephesi Partisi Kadın Kollarının çağrısı üzerine partinin genel merkezi önünde düzenlenen gösteride, "Kudüs sonsuza kadar kırmızı çizgidir ve Filistin'in başkentidir" yazan büyük bir afiş açıldı. Gösteride ABD'nin kararını eleştiren sloganlar atılırken, İsrail-Ürdün Barış Antlaşması ve gaz anlaşmasının iptal edilmesi, İsrail ile her türlü normalleşmenin durdurulması talep edildi.

Filistinlilerin, Mescid-i Aksa'nın murabıtları olarak bilinen gönüllü muhafızlarının direnişlerinden ve İstanbul'da düzenlenen İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Olağanüstü Zirvesi'ndeki konuşmalardan övgüyle söz edilen gösteride, bazı Arap liderlerin zirvede bulunmaması eleştirildi.

Gösteriye katılanlardan Tağrid ez-Zubi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ABD Başkanı Donald Trump'ın kararına karşı durmak için burada olduklarını söyledi.

Zubi, "Hain ve iki yüzlü Trump'tan başka hiçbir Amerikan Başkanı bu kararı imzalama cüreti göstermedi. ABD halkı da onun çıkardığı sorunlardan memnun değil. Kudüs Filistin'in sonsuza kadar başkenti olacaktır ve hiçbir Müslüman bundan vazgeçemez." dedi.