SAKARYA (AA) - Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu, kemik iliği kanseri hastalığı nedeniyle kök hücre nakliyle tedavi olmayı bekleyen 18 yaşındaki Utku Akçay için kan bağışında bulundu.

Sakarya Valiliği, Türk Kızılayı Sakarya Şubesi ile Lösemi ve Kanser Hastaları Sağlık Eğitim Derneği (KANSERDER) iş birliğiyle Atatürk Kültür Merkezi'nde hazırlanan Türk Kızılayı tırına gelen Balkanlıoğlu, kan bağışında bulunan vatandaşlarla sohbet etti.

Balkanlıoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, mağdurlara yardım etmenin, elde olan imkanları ihtiyaç sahipleriyle paylaşmanın en güzel erdem ve fazilet, aynı zamanda dini emir olduğunu söyledi.

Utku'nun acil tedavi edilmesi gerektiğini belirten Balkanlıoğlu, "Hem gönüllü olarak Türk Kızılayı'na kan bağışında hem de Utku'ya katkıda bulunmak için buraya geldik. Başta Büyükşehir Belediye Başkanımız olmak üzere katılımcılara teşekkür ediyorum. Bütün halkımızı sağlıklı iken, ihtiyaçları yokken, bir gün ihtiyaç olur dürtüsüyle değil Allah rızası için kan bağışlamaya davet ediyorum." dedi.

- "Kara Harp Okulu'na gitmek istiyorum"

Kendisi için düzenlenen kan bağışı kampanyasına katkı sağlayan herkese teşekkürlerini ileten kemik iliği hastası Utku Akçay da iyileşmesi için insanların yardım ettiğini görmenin onu çok mutlu ettiğini belirtti.

Hastalığı yenmesinin ardından, ilk önce üniversiteye gitmek istediğini anlatan Akçay, "Ondan sonra bu konuda duyarlı olup hasta olan insanlara gönüllü olarak yardım edeceğim. Ben daha önce Kara Harp Okulu'na başvurmuştum, şansımı tekrar deneyeceğim." dedi.

Pazar gününe kadar devam edecek kampanyaya vatandaşlar yoğun ilgisi gösteriyor.