TRABZON (AA) - Trabzon'un yüksek kesimlerinde etkili olan kar sebebiyle yaylalarda mahsur kalan 2 kişi ve 2 bin 310 hayvan kurtarıldı.

Karla mücadele çalışmalarına devam eden Trabzon Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Sürmene ilçesindeki Kal Yaylası ile Köprübaşı ilçesinin İsmailağa Yaylası'nda mahsur kalanlar olduğu yönünde ihbar aldı.

Bunun üzerine harekete geçen ekipler, yoğun kar yağışı nedeniyle kapanan yayla yollarını kısa sürede ulaşıma açtı.

Ekiplerin kar mücadelesi çalışmaları sonunda, Kal Yaylası'nda mahsur kalan Rafet Aksayan ile 2 bin küçükbaş ve 10 büyükbaş hayvan kurtarılarak Sürmene ilçesinin Oylum Mahallesi'ne getirdi.

İsmailağa Yaylası'nın da yolunu açan ekipler, İhsan Akbulut ile 300 küçükbaş hayvanını kurtararak Köprübaşı ilçesinin Akpınar Mahallesi'ne ulaştırdı.

Öte yandan, Trabzon'un yüksek kesimlerinde kar mücadelesine devam eden Büyükşehir Belediyesi ekipleri, şehir merkezinde de kışa hazırlık çalışmalarını 24 saat esasına dayalı sürdürüyor. Şehir merkezindeki yağmursuyu hatları ve ızgaralar geceleri de çalışılarak temizleniyor.

- "Yayla ve mezarların terk edilmesi hayati meseledir"

Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, kış süresince yayla ve mezralara çıkılmamasını isteyerek şunları kaydetti:

"Buralarda olanlar varsa hemen geri dönmelerini, mahsur kalma hadiselerinin ivedilikle ilgili kurumlarımıza bildirilmesini özellikle istirham ediyorum. Kış boyunca yoğun kar yağışının yaşanacağı yayla ve mezarların terk edilmesi hayati meseledir."