RİYAD (AA) - Yemen Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi, ay sonunda görev süresi dolacak BM Yemen Özel Temsilcisi İsmail Vild eş-Şeyh Ahmed'e ülkede barışın tesisi için sarf ettiği çabalardan ötürü teşekkür ederek, Husilerin ise bu barış fırsatlarının önünü kapattığını belirtti.

Yemen'in SABA ajansında yer alan habere göre Cumhurbaşkanı Hadi, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'daki konutunda 28 Şubat'ta görev süresi dolan BM Yemen Özel Temsilcisi Ahmed'i kabul etti.

Ülkede zor şartlar altında barışın ve istikrarın tesisi için sarf ettiği çabalardan ötürü Ahmed'e teşekkür eden Hadi, "Daha fazla kan akmasına engel olmak ve halkın acılarına son vermek için meşru hükümetin sunduğu tavizlere rağmen Husiler, İsviçre'nin Biel ve Cenevre kentlerinde başlayan, Kuveyt'te sona bulan çeşitli aşamalarda barış fırsatlarının önünü kapattı." ifadelerini kullandı.

BM yetkilisi Ahmed de görev süresince kendisine sunduğu iş birliği ve kolaylıklardan ötürü meşru hükümete teşekkür ederek, Hadi'nin ülkesine ve milletine karşı ahlaki ve vatani sorumluluğundan hareketle barışın tesis edilmesi konusundaki hassasiyetinden övgüyle bahsetti.

Birleşmiş Milletler (BM) Yemen Özel Temsilcisi İsmail Vild eş-Şeyh Ahmed'in şubat ayı sonunda görevini bırakacağı yerine İngiliz Martin Griffith'in görev yapacağı bildirilmişti.

Ahmed, BM Yemen Özel Temsilciliği görevine Nisan 2015'te atanmıştı. Yemenli taraflar arasındaki diyalog görüşmeleri, İsviçre'nin Biel ve Cenevre kentleri ile Kuveyt'te yapılan 3 turun ardından bir yılı aşkın süredir durmuştu.

Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın yaşandığı Yemen'de Husiler ile Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin destek verdiği meşru yönetim yanlısı gruplar arasındaki çatışmalar, ülkenin çeşitli kentlerinde devam ediyor.