İSTANBUL (AA) - İstanbul Yenibosna'daki terör saldırısına ilişkin patlamanın faili Ekrem Gün'ün de aralarında bulunduğu 7 sanığın "silahlı terör örgütüne üye olmak" ile "devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak" suçlarından yargılanmasına devam edildi.

İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan duruşmaya, tutuklu sanıklar Ekrem, Felek, Serdar ve Mazlum Gün, başka suçtan tutuklu sanık Savaş Gün, tutuksuz sanık Barış Gün ile avukatları katıldı.

Tutuklu sanıklardan Mazlum Gün, yaklaşık 16 aydır tutuklu olduğunu belirterek, "Ben PKK'yı terör örgütü olarak gören bir insanım. Motosikleti amcama vermiştim. Artık gerçekleri söylemesini bekliyorum. Kabullenemiyorum artık. Tahliyemi talep ediyorum." ifadelerini kullandı.

Olayın yaşandığını gün, normal işini yaptığını söyleyen tutuklu sanık Serdar Gün, tahliyesini talep ederken, diğer tutuklu sanıklar da tahliyelerini istedi.

Taleplere ilişkin görüşü sorulan cumhuriyet savcısı, sanık Mazlum Gün'ün tahliyesine, diğer tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verilmesini talep etti.

Eksik hususların giderilmesi halinde mütalaayı hazırlayabilmesi için dosyanın kendisine gönderilmesini isteyen savcı, sanık Barış Gün hakkındaki adli kontrol tedbirinin kaldırılması talebinin kabul edilmesini istedi.

Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanık Serdar Gün'ün adli kontrol şartıyla tahliyesine, diğer tutuklu sanıkların ise tutukluluk hallerinin devamına hükmetti. Eksik hususların giderilmesi halinde dosyanın mütalaasını hazırlaması için cumhuriyet savcısına gönderilmesine karar veren mahkeme heyeti, duruşmayı 9 Mayıs'a erteledi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, İstanbul Yenibosna'daki 75. Yıl Polis Merkezi yakınlarında bombalı motosikletin patlatılması sonucu 10 kişinin yaralandığı belirtildi.

İddianamede, 119 mağdur yer alırken, olaya ilişkin detaylı bilgiler de verildi.

Terör örgütünün dağ kadrosundan eylem talimatı alan şüpheli Ekrem Gün'ün İstanbul'a geldiği, bir motosiklet temin edip uzaktan kumandalı bir düzenekle saldırıyı gerçekleştirdiği aktarılan iddianamede, şüpheli Gün'ün "silahlı terör örgütüne üye olmak" ile "devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak" suçlarından cezalandırılması istendi.

İddianamede ayrıca, saldırgana yardım eden 6 şüpheli hakkında da çeşitli suçlardan ceza talep edildi.