ANKARA (AA) - Gençlik ve Spor Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı ile Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı iş birliğinde yurt dışında yaşayan gençlere yönelik "Kimlik ve Kültür" temalı "Yurtdışı Türkler Gençlik Kampı", 24 Mart-8 Nisan tarihlerinde Antalya'da düzenlenecek.

Gençlik ve Spor Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, 2015 yılından bu yana yurt dışında yaşayan 18-25 yaş arası üniversite öğrencisi veya mezunu Türk vatandaşı ya da mavi kart sahibi gençler için ilk kez düzenlenecek kampta sportif, sosyal ve kültürel faaliyetler yer alacak.

Antalya'da Alaaddin Keykubat Kampı'nda düzenlenecek etkinlik, erkekler ve kızlar için iki ayrı dönemde yapılacak. Program, erkekler için 24-31 Mart, kızlar için 1-8 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Katılımcıların konaklama ve yiyecek ihtiyaçlarının Gençlik ve Spor Bakanlığınca karşılanacağı kampa, 300'ü yurt dışından, 60'ı Türkiye'den 360 gencin katılması bekleniyor.

Kamplara yurt dışından katılmaya hak kazanan gençlerin seyahat giderleri ise ülkelere göre belirlenen tutarlarda Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığınca desteklenecek.