İSTANBUL (AA) - Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu, olimpiyat, dünya ve Avrupa şampiyonu, "Yüzyılın sporcusu" olarak nitelendirilen, "Cep Herkülü" lakaplı eski milli halterci Naim Süleymanoğlu'nun vefatının tüm Türkiye'yi üzdüğünü söyledi.

Fatih Camisi'nde kılınacak cenaze namazı öncesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Türkoğlu, Naim Süleymanoğlu hakkında, "Ülkemizin ve milletimizin başı sağ olsun. Ülke olarak parmakla göstereceğimiz, gurur duyduğumuz insanlardan biriydi. Türk sporunun özellikle 1990'lı yıllarda dünyada tanınması anlamında başrolde olan bir büyüğümüzdü." diye konuştu.

Türkoğlu, 50 yaşında hayatını kaybeden Süleymanoğlu'nun Türkiye'ye yaşattığı sevinçlere değinerek, "Onun sayesinde hem olimpiyatları hem dünya şampiyonalarının anlamını ve ülkeye o süreçte yaşattığı sevinci hep beraber hatırlarız. Genç yaşta hayatımızdan gitmesi tüm Türkiye'yi üzmüştür. Ailesine Allah'tan sabır diliyoruz. Kolay bir süreç değil. Biz de son görevimizi yapmak için buradayız. İnşallah mekanı cennet olur." ifadelerini kullandı.