ZONGULDAK (AA) - Zonguldak'ta, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında açılan iki ayrı davada 3 tutuksuz sanığın yargılanmasına devam edildi.

Zonguldak 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlamasıyla tutuksuz yargılanan sanık M.İ. ve avukatı katıldı.

Cumhuriyet savcısı mütalaasında, sanığın örgütün gizli haberleşme programı ByLock'u kullanmadığını belirterek, sanığın terör örgütü üyesi olduğuna yönelik her türlü şüpheden uzak, kesin ve inandırıcı delil bulunmadığını, bu yüzden "silahlı terör örgütü üyeliği suçundan" beraatine karar verilmesini talep etti.

Mahkeme heyeti, maddi unsurların oluşmaması ve terör örgütü üyesi olduğuna dair cezalandırılmasını haklı kılacak tam ve yeterli delil mevcut olmadığından sanığını beraatine karar verdi.

Cumhuriyet savcılığınca hazırlanan iddianamede, sanık M.İ hakkında, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 7 yıl 6'dan aydan 15 yıla kadar hapis cezası isteniyordu.

Aynı mahkemedeki diğer duruşmada da "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etmek ve silahlı terör örgütüne üye olmak, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etmek" suçlamalarıyla yargılanan tutuksuz sanık İ.K. ve T.K. ile avukatı hazır bulundu.

Sanık avukatının son savunmalarını alan mahkeme heyeti, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

Cumhuriyet savcılığınca hazırlanan iddianamede, sanıkların "anayasal düzeni ortadan kaldırmak", "silahlı terör örgütüne üye olmak", "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etmek" suçlarından, ikişer kez ağırlaştırılmış müebbet ile 7 yıl 6 aydan 15'er yıla kadar hapis cezasına çarptırılması isteniyor.