Bursa'da, kullandığı kamyonetle hızla girdiği sokakta 10 aylık Hira bebeğin ölümüne, teyzesi 36 yaşındaki Emine Caner´in yaralanmasına neden olmak suçundan tutuksuz yargılanan Dumlupınar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğrencisi 22 yaşındaki Selin D. 6 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme heyeti, üniversiteli genç kıza verilen cezada hiç bir indirim yapmadı.

Bursa'da geçen yıl Haziran ayında merkez Nilüfer'in Ahmet Yesevi Mahallesi´nde meydana gelen olayda Dumlupınar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi 1'inci sınıf öğrencisi Selin D., yönetimindeki kamyonetin kontrolünü yitirince yolda bulunan 23 yaşındaki Emine Caner ile kucağındaki 10 aylık yeğeni Hira Bozacıoğlu'na çarptı. Ağır yaralanan Hira bebek kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Gözaltına alınan ve adliyeye çıkartılan Selin D. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

'BEN ÇARPMADIM' DEDİ
Bursa 3´üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde `taksirle bir kişinin ölümüne bir kişinin de yaralanmasına neden olmak' suçundan hakkında dava açılan Selin D., çıktığı duruşmalarda verdiği ifadesinde kendini şöyle savundu:

"Ben ne bebeğe ne de teyzesine çarptım. Sokağa normal şekilde girmiştim. O sırada yolun ortasında bebek arabası duruyordu. Teyzesi hemen arabaya doğru hareket etti. Arabada bebek olduğunu düşündüm. Çarpmamak için direksiyonu duvar tarafına kırdım ve duvara çarptım. Bu sırada teyzesinin dengesi bozuldu. Duvara çarptığım kamyonetin arka tarafı da teyzenin ayağına çarpınca, can havli ile bebeği atmış diye düşünüyorum. Bu sırada kafasını yere çarpan bebek öldü. Suçsuzum."  

CEZADA İNDİRİM YAPILMADI
Trafik İhtisas Daire Başkanlığı'nın Selin D.'yi asli ve tam kusurlu, kazada yaralanan Emine Caner´in ise kusursuz olarak belirlediği raporun mahkemeye ulaşmasından sonra karar aşamasına gelen yargılamaya devam edildi.  Selin D.'nin katılmadığı duruşmada ölen Hira Bozacıoğlu'nun annesi Ayşe ile yaralanan Emine Caner ve tarafların avukatları katıldı. 

Mahkeme heyeti suçunu sabit gördüğü Selin D.'ye, 6 yıl hapis cezası verdi.  Verilen cezada hiç bir indirim yapmayan mahkeme heyeti Yargıtay aşamasını dikkate alarak sanığın tutuklanma talebini kabul etmedi.


Habertürk