Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 80’nci yıldönümü dolayısıyla Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Av. Metin Feyzioğlu, TBB Yönetim Kurulu üyeleri, Disiplin Kurulu üyeleri, Denetleme Kurulu üyeleri, Ankara, Siirt, Amasya, Aydın, Kahramanmaraş Barosu Başkanları ve yüzlerce avukat Anıtkabir’i ziyaret etti. Türkiye Barolar Birliği’nden otobüslerle hareket eden Feyzioğlu başkanlığındaki yüzlerce avukat, aşırı kalabalık nedeniyle Anıtkabir’e Gençlik caddesi üzerindeki kapıdan giriş yapabildi. Heyet Anıtkabir içinden Aslanlı Yol’un başına kadar yürüdü.

80 MİLYONU KUCAKLATACAK ADALET PAYDASINDA BULUŞMAKTIR

Aslanlı Yol’dan tören alanına doğru yürüyen avukatlar adına bir açıklama yapan Feyzioğlu, “Ben de burada herkes varken bir mesaj vereyim. 80 milyonu kucaklatacak olan adalet paydasında buluşmaktır, bağımsız yargıdır, tarafsız yargıdır, güvenilir yargıdır. Mustafa Kemal’in gösterdiği çağdaş uygarlık seviyesinin üzerine çıkma hedefi ancak güvenilir bir adalet sistemi ile sağlanır. Biz avukatlar da bu güvenilir adalet sisteminin lokomotifiyiz. Türkiye mutlaka başaracaktır. Çünkü Türkiye’nin baroları vardır, Türkiye Barolar Birliği vardır” diye konuştu. Feyzioğlu, Anıtkabir’de vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştı. Vatandaşlarla bol bol fotoğraf da çektiren Feyzioğlu’na eşlik eden Ankara Barosu Başkanı Av. Ramiz Erinç Sağkan da, “Bugün burada anmak için bulunuyoruz. Mustafa Kemal’in varlığını daha derinden hissetmek için buradayız. Cumhuriyete, devrimlerine karşı saldırıları yapanların bulunduğu yer bellidir. Atatürkçülerin bulunduğu yer bellidir. Ankara Barosu olarak tüm barolar olarak, Türkiye Barolar Birliği olarak Cumhuriyetin bekçisiyiz. Yolu yolumuzdur” dedi. Feyzioğlu da, “Yolu yolumuzdur, kararlılıkla devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

HANE HALKI GELİRİNİ ANCAK GÜVENİLİR YARGIYI İNŞA EDERSEK ARTIRABİLİRİZ

Tören meydanına güçlükle ulaşabilen Feyzioğlu ve avukatlar, yoğun kalabalık nedeniyle Atatürk’ün mozolesine ise çıkamadı. Feyzioğlu, tören meydanında yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

"Üniter devleti sadece güvenilir bir yargıya sahip olursak koruyabiliriz. Hane halkı gelirini ancak, yatırımı çoğaltacak, güvenilir bir yargıyı hep birlikte inşa edersek artırabiliriz. Dolayısıyla bu hepimizin meselesidir. Birbirimizi dinlemek zorundayız ve önyargıları da mutlaka kırarak, anlaşarak, el ele tutuşarak, omuz omuza yürümek zorundayız.

TÜRK MİLLETİ YÜZDE 100’E LAYIKTIR

Türk milleti yüzde 10’lara, yüzde 20’lere yüzde 50’lere değil, yüzde 100’e layıktır. Türk milleti dediğimizde 81 milyonun her biri bu ülkenin asli vatandaşıdır, Türk milletinin asli ferdidir. Bunu böyle anlayalım. Bu meseleleri aşalım ve yolumuza birbirimizi anlamaya çalışarak devam edelim. Başaramayacağımız hiçbir şey yok. Başarmamızın önünde bir tek engel olabilir. Birbirimize karşı önyargılarımız. Bunu da kırmak bizim elimizde.”

MUSTAFA KEMAL’İN YOLUNDAN AYRILMAYALIM

Feyzioğlu’nun “Başkanım ne diyorsun?” diyerek sorduğu Amasya Barosu Başkanı Av. Ahmet Melik Derindere, “Yolundan ayrılmayalım, yeter” dedi. Feyzioğlu da, “Mustafa Kemal’in yolundan ayrılmazsak zaten hepsini fazlasıyla söylemiş” cümleleriyle Derindere’ye destek verdi. Feyzioğlu ve avukatlar daha sonra yeniden Gençlik Caddesi üzerindeki kapıya doğru yürüdü. Feyzioğlu, bu yolda da sık sık vatandaşların sevgi gösterisiyle karşılaştı. Feyzioğlu, vatandaşları kırmayarak, her biri ile ayrı ayrı anı fotoğrafı da çektirdi.