Özel yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'nin yürüttüğü 28 Şubat soruşturmasının 4'üncü dalga operasyonunda 6'sı muvazzaf, 11 general hakkında tutuklama kararı çıktı.

Operasyon kapsamında gözaltına alınan 17 kişiden 15'i savcılık sorgularının ardından tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilmişti.

Şüphelilerin Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi Nöbetçi Hakimliği'ndeki sorgusu tamamlandı.

Mahkeme heyeti; emekli Kurmay Albay Erkan Yaykır, emekli Albay Ardan Kıratlı, emekli Astsubay Asım Atak ve emekli Astsubay Abdullah Hoşgür'ün serbest bırakılmasına karar verdi.

Aralarında 3. Ordu Kurmay Başkanı Tümgeneral Berkay Turgut ve emekli Korgeneral Çetin Saner'in de bulunduğu 11 general hakkında ise tutuklama kararı çıktı.

Çetin Saner, 28 Şubat sürecinde dönemin İçişleri Bakanı Meral Akşener'e 'yağlı kazık' mesajı gönderen komutan olarak biliniyor.

Meral Akşener’e iletmesi için İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Teoman Ünüsan’a söylediği iddia edilen, "Söyleyin o kadına ayağını denk alsın, yoksa İçişleri Bakanlığı önünde yağlı kazığa oturturuz" sözlerinin Çetin Saner'e ait olduğu belirtilmişti.

Tutuklanan 11 generalin isimleri şöyle:

Korgeneral Tevfik Özkılıç
Tümgeneral Berkay Turgut
Tümgeneral Mehmet Faruk Alpaydın
Tuğgeneral Celalettin Bacanlı
Tuğgeneral Mehmet Ali Yıldırım
Tuğgeneral Metin Keşap
Emekli Korgeneral Mustafa Bıyık
Emekli Korgeneral Hakkı Kılınç
Emekli Tümgeneral Erdal Şenel
Emekli Tümgeneral Çetin Dizdar
Emekli Tümgeneral Çetin Saner

TUTUKLU SAYISI 51'E YÜKSELDİ
Son yapılan 4'üncü dalga operasyonun ardından 28 Şubat soruşturması kapsamında tutuklanan kişi sayısı da 51'e yükseldi.



NTV