Çayır, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında 12 Eylül'e yönelik açılan davadan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
         
Söz konusu iki komutan hakkında alınan yurt dışına çıkma yasağının, davanın ciddiyetini göstermesi açısından önemli olduğunu ifade eden Çayır, şunları söyledi:
         
''Görülüyor ki 'O dönemin darbecileri şu an 90-100 yaşında, bu insanlar yargılanamazlar, konferans sistemi ile ifadeleri alınacak. Dolayısıyla mahkemeye gelmeleri de mümkün olmayabilir' diyerek süreci sulandırmaya çalışanlar, baltalamaya çalışanlar var. Burada, 'Kenan Evren veya Tahsin Şahinkaya veya onun alt birimleri gitsinler hapishanelerde sürünsünler, idam edilsinler' ifadesinden ziyade o dönem mutlaka yargılanmalı, o dönemdeki gizli saklı ne varsa, darbenin olgunlaşması adına yapılan birtakım organizasyonlar, birtakım kirli saklı ilişkiler varsa bunların da ortaya çıkması isteniyor.
         
Bu sebeple mutlaka 4 Nisan'da başlayacak mahkeme sürecinin millet tarafından açık ve aleni bir şekilde izlenmesi ve ibreti alem olsun diye mümkünse televizyonlardan canlı verilmesi gerekir ki bundan sonra bu yolu kendisine metot edinmişler bir daha bu tür zalimliklere tevessül etmesinler millet iradesinin üstüne çıkmasınlar.''
         
Çayır, hala 7-8 arkadaşlarının ''içeride'' olduğunu ifade ederken, 12 Eylül mahkemelerinin verdiği kararların, sonuçları ile birlikte ortadan kaldırılmasını istedi.

-Üzülecek değiller-
          
Remzi Çayır, Kenan Evren'in ailesinin, Evren'in intihar etmemesi için evindeki silahları topladığı yönündeki haberlere de değinerek, ''Elbette insanların intihar etmesini istemeyiz. Hiç birimiz bir insanın kendi canına kıymasını istemeyiz ama böyle bir şey olursa da herhalde, o dönem işkence görenler, Kenan Evren vasıtası ile suçsuz yere idam edilenler veya zulme uğrayanlar üzülecek değillerdir tahminim'' dedi.
         
Çayır, Demokrasi ve Millet İradesi Platformu adı ile bir internet sitesi kuracaklarını ve bu site vasıtası ile bütün millet iradesi taraftarlarını ilk davada buluşmaya davet edeceklerini kaydetti.
       
Remzi Çayır, ayrıca ''Darbenin zaman aşımı olmaz'' görüşü ile söz konusu süreçlerde yer alan herkesin dahil edilmesi ile davanın bir kaç kişiyle sınırlı kalmayacağını düşündüklerini sözlerine ekledi.

 
AA