ANKARA- 12 Eylül darbesine ilişkin davaya az bir zaman kala Devrimci 78’liler, darbecilerin rütbelerinin sökülmesi, malvarlıklarına el konulması için yasal çalışma yapılmasını istedi. Darbe döneminde gençlik hareketinin liderlerinden Oğuzhan Müftüoğlu, davaya müdahil olmak için yargılamayı yapacak özel yetkili Ankara 12. Ağır Ceza Mah-kemesi’ne başvurdu. 

12 Eylül darbesinin hayatta kalan mimarları Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya’nın darbe suçundan yargılanmasına 4 Nisan tarihinde başlanılacak. Tarihi dava için geri sayım sürerken, davaya müdahillik başvurusunda bulunan Devrimci 78’liler Federasyonu, taleplerini kamuoyuyla paylaştı. Federasyon yöneticisi Nejat Kangal, bir grup gazeteciyle yaptığı sohbet toplantısında “12 Eylül cuntasına dava açılmıştır. Geç kalınmış bile olsa bu önemli bir adımdır” dedi. 12 Eylül darbesinin öncesindeki gençlik hareketinin liderlerinden Dev-Yol ana davasının sanıklarından Oğuzhan Müftüoğlu ve Melih Pekdemir’in de aralarında bulunduğu 7 kişi de davaya müdahillik başvurusunda bulundu. Yapılan başvuruda iddianamenin son derece eksik ve yetersiz olduğu anlatılarak, “Öncelikle sanıkların tespiti ve olayların hukuksal nitelendirilmesi açısından yanlış ve eksiktir. Olayların değerlendirilmesi, sevk maddesinde vahim yanlışlık var” denildi. 
 
Haluk Kırcı da talep etti 
Öte yandan Bahçelievler’de 1978’de 7 TİP’li öğrencinin öldürülmesi davasından hüküm giyen ve halen bir başka suçtan hükümlü bulunan Haluk Kırcı da, Evren ve Şahinkaya’nın yargılandığı davada müdahillik talep etti. Kırcı dilekçesini Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi’ne verdi.



Radikal