12 Eylül'de görülen davaların tümüyle ilgili bir yorumda bulunmadığının altını çizen Kayacan, darbe döneminde yanlış uygulamalara imza atıldığını, DİSK davasının da buna örnek olduğunu söyledi. "Bu davada savaş hükümlerini uygulamışlar. Ama biz Ankara'da böyle bir şey yapmadık. Yanlıştı bu." dedi. Sert tepkilere sebep olan sözlerini Zaman'a değerlendiren Kayacan, gazetede atılan başlığın kendi düşüncesini yansıtmadığını vurguladı: "Benim ağzımdan çıkanlar savunma hakkı ile ilgili. Örnekler verdim. MHP davasında dosyaları sanıklara verdik. Ama şimdi bakıyorsun bilmem kaç numaralı DVD varmış, bu verilmiyormuş. Bu açıdan bakıldığında bizim dönemimizde olmadı. Onlar, '12 Eylül, Ergenekon yargılamalarından daha adildi' diye başlık attılar."

Ali Fahir Kayacan, Hürriyet gazetesinde atılan başlığın kendi düşüncesini yansıtmadığını aktarıyor. Şunları söylüyor: "Muhabir bana, (Efendim savunma hakları yönünden bir kıyaslama yaparsanız ne diyorsunuz?) dedi. Benim ağzımdan çıkanlar savunma hakkı ile ilgili. Örnekler verdim. MHP davasında dosyaları sanıklara verdik, önümüzde incelediler. Ama şimdi bakıyorsun bilmem kaç numaralı DVD varmış bu verilmiyormuş. Tabii ben bunu avukatların bana anlattıklarına göre söylüyorum. Kopyasını vermeli bence. Bu açıdan bakıldığında bizim dönemimizde olmadı. Onlar başlık attılar, '12 Eylül Ergenekon yargılamalarından daha adildi.' diye."

Ali Fahir Kayacan, gazeteye yaptığı değerlendirmenin kendisinin baktığı davalarla ilgili olduğunu anlatıyor. Kayacan, "Ben toptan bütünüyle ilgili asla ve hiçbir zaman beyanda bulunmadım, bulunmam da. Erzincan Sıkıyönetim Mahkemesi şöyle yapmış, öbürü böyle yapmış. O beni ilgilendirmez. Örneğin İstanbul DİSK davasında savaş hükümleri uygulamışlar. Biz asla yapmadık. Yanlıştı bu. Ama biz Ankara'da böyle bir şey yapmadık. Ben kimsenin savunucusu değilim. O başlıktaki ifadeyi kullanmadım." şeklinde konuşuyor.

Ali Fahir Kayacan, gazetemizde yer alan Adana MHP davası sanığı Seyfi Atmalıoğlu'nun kendisi hakkındaki iddialarına da itiraz etti. Atmalıoğlu'nu kendisinin yargılamadığını iddia eden Kayacan, "Arkadaş izne gidiyordu. Doğru, bir iki duruşmaya aralarda çıkmışımdır. Ben bu kişinin delil değerlendirilmesinde hâkim olarak bulunmadım." ifadelerini kullandı.


Zaman