Eskişehir'de müşteri olarak bindiği taksi şoförü H.K.'nin 15 lirasını gasp ettiği iddiasıyla tutuklu yargılanan sanık K.Y., ‘gece vakti silahlı yağma’ suçundan 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
 
Önceki yıl meydana gelen olayda, Eskişehir'de bir restoranda çalışan K.Y., iş çıkışı taksici H.K.'yi telefonla arayarak kendisini Emek Mahallesi'ndeki bir adrese götürmesini istedi. Bunun üzerine taksici H.K., kısa sürede restoranın önüne gelerek K.Y.'yi Emek Mahallesi'nde istediği yere götürdü. Ancak iddiaya göre, müşteri K.Y. yanındaki bıçağı çıkararak taksici H.K.'nin karnına dayadı. Ardından, "Bana 30 lira vereceksin ve otogara götüreceksin. Ben Ankara'ya gideceğim." diyerek tehdit etti. Bu esnada şahsın bir anlık dalgınlığından yararlanan sürücü H.K. taksinin kontak anahtarını alarak kaçtı ve durumu polise bildirdi. Araçta bulunan 15 lira bozuk parayı alıp kaçan şüpheli K.Y. ise kısa sürede polis tarafından yakalandı. K.Y., emniyetteki ifadesinin ardından sevk edildiği adli makamlarca tutuklandı. Cumhuriyet savcılığınca hazırlanan iddianame sonunda şüpheli K.Y. hakkında 'gece vakti silahlı yağma suçundan 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Savcı sanık K.Y.'nin 'Gece vakti silahlı yağma' suçundan 15 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmasını istedi.
 
Son kez 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkan tutuklu sanık K.Y., hakkındaki iddiaları kabul etmedi. K.Y., "Ben H.K.'nin sürekli müşterisiydim ve parasını da veriyordum. Kimsenin parasını almadım ve gasp etmedim. İddialar asılsız. Beraatimi istiyorum." diyerek suçlamaları reddetti.
 
Davacı taksici H.K. ise önceki duruşmada, "K.Y., taksiye bindi ve Emek Mahallesi'ne götürmemi istedi. Gittiğimizde taksi ücreti olan 15 lirayı ödemedi. Bıçak çekerek 30 lira istedi. Ben de kaçarak polisi aradım." diyerek sanıktan davacı olduğunu belirtmişti.
 
Tarafları dinledikten sonra dosyayı son kez inceleyen mahkeme heyeti davayla ilgili kararını açıkladı. Mahkeme, sanık K.Y.’yi ‘gece vakti silahlı yağma’ suçundan 5 yıl hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verdi. Ayrıca sanığın kararla birlikte cezaevinden tahliye edilmesine karar verildi. 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nin verdiği bu karar Yargıtay tarafından onanırsa sanık K,Y. yeniden cezaevine girecek. CİHAN