Terör örgütü FETÖ'nün senelerce halkın dini duygularını araç olarak kullandığını, menfaat ve çıkar odakları ile birlikte elele büyüdüğü ve bu sayede devletin tüm organlarında yapılandığını ifade eden Başkan Kazan tüm uyarılara rağmen ülkeyi yönetenlerin "kargalar bile güler" diyerek uyarıları ısrarla görmezden geldiğini ve bu sebeple hain darbe girişiminin yol bulduğunu ifade etti.

15 Temmuzda halkın demokrasiye, hukuk güvenliğine ve adalet ruhuna sarılarak ayakta kaldığına dikkat çeken Başkan Kazan ülkeyi yönetenlerin hala bu kavramların önemini kavrayamadığına vurgu yaptı.

HAK HUKUK ADALET
15 Temmuzda "demokrasi" için sokaklara çıkan halkın bugün yine "Hak Hukuk ve Adalet" diyerek yollara düştüğünü belirten Başkan Kazan "bir şeyler yanlış gidiyor ve bunun üzerinde dikkatlice düşünmemiz gerekiyor" uyarılarıyla OHAL süreci içinde yaşanan hukuksuzluklara dikkat çekti.

HER DERDİN DERMANI
Hain girişimlere karşı daha çok demokrasiye daha çok hukuka ve hukuk güvenliğine ihtiyaç olduğunu ifade eden Başkan Kazan "Hak hukuk ve adalet bir ülkenin her derdine dermandır zira adalet mülkün temelidir. O meşum gecede hayatını kaybeden yurttaşlarımızı rahmetle anıyor, gazilerimizi, hak hukuk ve adalet diyerek yürüyen demokrasiye sahip çıkan halkımızı saygı ile selamlıyorum." sözleri ile geleceğin ancak bu değerler çerçevesinde inşa edilebileceğine dikkat çekti.

İşte Sakarya Barosu Başkanı Av. Zafer Kazan'ın yayımlamış olduğu o mesajın tamamı;

15 TEMMUZ
Üzerinden 1 yıl geçti...
Sinsice gülen,
Menfaat ve çıkar odaklarıyla el ele büyüyen,
Dini duyguları kullanan,
Allah ile aldatan,
Hoşgörü derken,
Kendinden olmayana düşmanlık besleyen,
Hukuka kılıf uyduran,
Yargıyı silah gibi kullanan,
Demokrasi derken ülkeye en büyük tuzağı kuran hain örgütün ülkemizi felaketin eşiğine getirdiği günün yıl dönümü bugün. 15 Temmuz, "kargalar bile güler" denilen ve yıllardır dikkate alınmayan uyarıların kapıya dayandığı ve hainliğin adeta somutlaştığı bir geceydi. Türkiye o gece ölümü görmüş ve fakat bugün ülkeyi yönetenler sıtmaya razı bir hal içinde ve yine hiçbir uyarıyı dikkate almayan "kargalar bile güler" denilen bir pervasızlık içinde milletin 15 Temmuzda ölümüne tutunduğu demokrasinin hukuk güvenliğinin ve adalet ruhunun önemini kavrayamamış görünmektedirler. 15 Temmuzda "demokrasi" diye sokağa çıkan halkımız bugün de "Adalet" diye sokaklara çıkıyor ise eğer bir şeyler yanlış gidiyor ve üzerinde dikkatlice düşünmemiz gerekiyor demektir. 15 Temmuzda sahip çıktığımız değerlerin en başında demokrasinin geldiğini hukukun üstünlüğü olduğunu, hukuksuzluğa karşı hukuk ve adalet ile cevap verilmesi gerektiğini kimse unutmamalıdır. Hak hukuk ve adalet bir ülkenin her derdine dermandır zira adalet mülkün temelidir. O meşum gecede hayatını kaybeden yurttaşlarımızı rahmetle anıyor, gazilerimizi, hak hukuk ve adalet diyerek yürüyen demokrasiye sahip çıkan halkımızı saygı ile selamlıyorum.