Adana'da 2 polis memurunu şehit ettikleri ve terör örgütü PKK mensubu oldukları ileri sürülen 2'si tutuklu 4 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Vedat Bayram ve Serhat Güzel ile başka bir suçtan cezaevinde bulunan Y.B (17), Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı. Tutuksuz sanık Bedri K. ve avukatı da duruşmada hazır bulundu.
Duruşmada iddia makamı esas hakkındaki mütalaasını verdi.

Savcı mütalaasında, sanık Bayram ve Güzel'e polis memurunun şehit edilmesiyle ilgili üçer kez ağırlaştırılmış müebbet ve ayrıca 30'ar yıl hapis cezası istedi.

Suça sürüklenen çocuk Y.B'nin örgüt üyeliğinden 5 yıl hapis cezasına çarptırılmasını, diğer suçlardan ise beraatini isteyen savcı, Bedri K'nın ise örgüt üyeliğinden 15 yıl hapis cezasına çarptırılmasını talep etti.

Sanıklardan Bedri K. savunmasında, üzerine atılı suçlamaları kabul etmeyerek, "Ben olay günü tarım arazimde çalışıyordum.Bu suçlamaları kabul etmiyorum, olayı görmedim. Beraatimi talep ederim." dedi.
Diğer sanıklarda suçlamalara itiraz etti.

Mahkeme heyeti, sanık avukatlarının esasa ilişkin savunma süresi istemesi üzerine duruşmayı erteledi.
Şehit Mehmet Ali Arslan Polis Merkezinde görevli polis memurları Süleyman Çakır (39), Bircan İlhanlı (48) ve İsa Doğan (53), geçen yıl 28 Eylül'de Özel Güney Hastanesinin otoparkından ana yola çıktıkları sırada silahlı saldırıya uğramış, Çakır ve İlhanlı şehit olmuş, Doğan ise saldırıdan yara almadan kurtulmuştu.

Olay sonrası tutuklanan sanıkların, "Kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle tasarlayarak öldürmek, silahlı terör örgütüne üye olmak, devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak, mala zarar vermek, terör örgütünün propagandasını yapmak, 6136 Sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Kanun'a muhalefet etmek" suçlarından 3'er kez ağırlaştırılmış müebbet ve 48'er yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmaları istemiyle dava açılmıştı.


TRT Haber