Adalet Bakanı Sadullah Ergin, 2002'de AK Parti iktidara geldiğinde tüm adliye binalarının kapalı alan toplamının 569 bin metrekare olduğuna işaret ederek, İstanbul'da açacakları 2 binanın toplam alanının bile bundan çok fazla olduğunu söyledi.

Burada partililere hitap eden Bakan Ergin, programında Karaman ziyareti olmamasına rağmen ısrarları kıramadığı için Mersin'e geçerken Karaman'a uğradığını ifade etti.

Ülkenin neresine giderse gitsin modern yollarla, alt geçit ve üst geçitlerle karşılaştığını ifade eden Ergin, şunları kaydetti:

''Bu ülkeye kim hizmet ettiyse tamamına teşekkür ediyorum. Fakat 2002-2011 dönemini tarih hayırla yad edecektir. Bu süre içerisinde Türkiye altyapısını yeniden yaptı. Binlerce kilometre çift yollar yapıldı. Demiryolları yenileniyor. Hızlı tren hatlarını açıyoruz. Türkiye genelinde 140 civarında adliye sarayımız hizmete açıldı. Önemli sayıda adliye sarayımızın inşaatı devam ediyor. Planlamalar yapılıyor. Haftaya Allah nasip ederse İstanbul Çağlayan'da bir adliye binasını Başbakanımızla hizmete açacağız. Avrupa'nın en büyük adalet sarayı. Ondan birkaç ay sonra Kartal yöresinde açacağımız adliye sarayı da dünyanın en büyük adliye sarayı olacak. Bu iki binamızın toplamı 700 bin metre kareyi buluyor. 2002'de AK Parti iktidara geldiğinde tüm adliye binalarının kapalı alan toplamı 569 bin metre kare idi. Bugün İstanbul'da açacağımız 2 binanın bile toplamı bundan çok fazla.''

Türkiye'nin, bugün bölgesinde önemli ve takip edilen bir ülke olduğunu vurgulayan Ergin, ''Şu anda Libya'da, Tunus'ta ve Mısır'da yaşananlardan sonra Türkiye yurt dışında yaşayan vatandaşlarımıza sahip çıkma konusunda çok önemli operasyonlar yapıyor ve dünyanın neresinde olursa olsun bir vatandaşımızın kılına zarar gelmemesi için büyük ülkelerin yapması gereken operasyonları yapıyor. ABD, İngiltere, Türkiye'nin yaptığı bu operasyonları örnek göstererek kendilerini eleştiriyorlar'' dedi.

BAŞBAKAN ERDOĞAN'IN YARGITAY BAŞKANINI KABULÜ
Toplantı sonunda basın mensuplarının sorularını cevaplayan Ergin, ''HSYK'ya yeni üyelerin seçilmesinin ardından seçime tepki gösteren Danıştay üyelerinin Anıtkabir'e gitmeleri dün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker ve sizi kabulünde görüşüldü mü'' sorusunu, ''Yargıtay Başkanımızın Başbakanımızı ziyareti tamamen fiziki mekan ihtiyacı ile ilgili idi. Sayın Başbakanımız 'Türk yargısının sorunları çözülsün' diye gerçekten çok önemli imkanları seferber etmiş durumda'' şeklinde cevapladı.

Başbakan Erdoğan'ın, yargının sorunlarının çözülmesi için gereken hiçbir fedakarlıktan kaçınmadığını belirten Ergin, şöyle devam etti:

''Başbakanlık, kendisi için hazırlamış olduğu eski Emekli Sandığı binasını bugün itibarıyla Yargıtay'ın hizmetine tahsis etmiştir. Seri şekilde 20-25 günlük süre zarfında o binanın adapte edilme işlemi yapılmış olacak. Yargıtaya yeni seçilen üyelerle birlikte ortaya çıkan yeni fiziki mekan talebi karşılanmış olacak. Sayın Başbakanımıza teşekkür ediyorum. Bu yeni üyelerle, dairelerle beraber Yargıtay'da bekleyen çok sayıda dosyanın biran önce sonuçlanması ve adalet bekleyen vatandaşlarımın beklentisinin karşılanması yönünde önemli bir adım atılmış olacak. Danıştay başkanımızın da beraberinde bir grup Danıştay üyemizin Anıtkabir'e yapmış olduğu ziyaretle ilgili kurul başkan vekilimiz imzasıyla dün akşam yapılan bir açıklama var. Bu açıklamanın üzerine yeni bir söz söylemeye gerek yok. Son derece yerinde bir açıklamadır.''

Bakan Ergin'e sonrasında İl Başkanı Süleyman Atik tarafından yöresel bir kilim hediye edildi. Bakan Ergin partililerle fotoğraf çektirdikten sonra Mersin'in Mut ilçesine hareket etti.



AA