27 NİSAN BİLDİRİSİ: e-muhtıra, telkin, müdahale ne denilirse denilsin, ortaya çıkardığı sonuçlar önemlidir. Sonuçları itibarıyla kuvvetler ayrılığı içerisinde, yürütme
organına bağlı olarak çalışan bir güvenlik bürokrasisinin karar organının internet sitesine bu şekildeki bir metnin konulması, doğrudan müdahaledir. Yürütme erkine müdahaledir.


PFDK’NIN ŞİKE KARARI:
Son 1 yıldır yaşadıklarımız Türk futbolu açısından maalesef iç açıcı değil. Yaşadığımız süreç kulüplerinden federasyonuna kadar bütün birimleri rahatsız etmiştir. Türk futbolunun hem yurt içinde hem yurt dışındaki imajı zarar görmüştür. Disiplin Kurulu disiplin soruşturması yaptı, diğer yandan savcılık konuyla ilgili iddianame tanzim etti. Bu süreci sağlıklı işletme mecburiyetimiz var.


YENİ ANAYASA VE BAŞKANLIK SİSTEMİ:
Her beyan edilen görüşe bu kadar reaksiyon gösterilirse o masa etrafında yeni fikirlerin üreme imkanı olmaz. Taraflar kendi düşüncelerini özgürce o masada gündeme getirebilmeli, tartışabilmeli. Ortaya çıkan neticeyi hep beraber göreceğiz ve sahipleneceğiz. Değişimden ve getireceklerinden korkmamak lazım.


3. VE 4. YARGI PAKETLERİ:
3. yargı paketi, TBMM alt komisyonda ele alındı. Parlamento tatile girmeden önce 3. paketi yasalaştırmayı istiyoruz. 4. Yargı paketiyle ilgili ayrıntıya giremeyeceğim. O pakette temel itibarıyla AİHM’in Türkiye aleyhine vermiş olduğu ihlal kararlarının içerisinde ne varsa o var. 2400 civarında ihlal dosyası var.

MAVİ MARMARA SALDIRISI: Mavi Marmara’yla ilgili savcılarımız gerekli çalışmaları yaptılar. Bitirdiler hatta. Bununla ilgili, tanzim edilecek iddianamedeki sanıklara dönük Dışişleri Bakanlığı’ndan bilgi talebimiz var. Onlar geldiğinde iddianameler ilgili mahkemelere gönderilecek. Süreç işliyor.


Star