28 Şubat sürecini yorumlayan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Ben o zamanki REFAHYOL hükümetinde bakandım ama MGK üyesi değildim. Dolayısıyla o dönemki MGK kararlarında da imzam yok" dedi.


Cumhurbaşkanı Gül, 28 Şubat soruşturması içi ise "Türkiye, demokrasiye müdahale edilen bir ara dönem geçirmiştir, bu dönemin hukuki olarak incelenmesinden tabii bir şey olamaz" dedi.

Suriye'deki şiddete de değinen Cumhurbaşkanı Gül, Suriye rejimine de bir kez daha son fırsat hatırlatmasında bulundu ve ateşkese uyulmasını istedi.

Hollanda Gezisi Öncesi Önemli Mesajlar


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, resmi ziyaret için gittiği Hollanda'ya hareketinden önce Esenboğa Havalimanı'nda soruları cevapladı.

"O Dönemin Hukuki Olarak İncelenmesinden Tabii Bir Şey Olamaz"


28 Şubat sürecine ilişkin soruşturma konusundaki soruya Cumhurbaşkanı Gül, şu cevabı verdi:

"Hepimiz o dönemin çok canlı şahitleriyiz, hepimizin çok önemli pozisyonları vardı. Çoğumuzun o dönem hala hafızasında canlıdır. Demokrasiye müdahale edilen bir ara dönem geçirmiştir Türkiye. Böyle bir ara dönemin hukuki olarak incelenmesinden tabii bir şey olamaz. Yargılama süreci başladığı için daha fazla bir şey söylemem doğru olmaz. Ama yargı muhakkak görevini yerine getirecek titiz bir şekilde. Bir hukuksuzluk varsa bunları inceleyecektir."

"O Dönemde MGK Üyesi Değildim"


Cumhurbaşkanı Gül, 28 Şubat sürecine ilişkin bilgi verip vermeyeceği sorusuna karşılık da, kendisinin o dönemde Milli Güvenlik Kurulu üyesi olmadığını hatırlattı.

Gül, "Ben o zamanki REFAHYOL hükümetinde bakandım ama MGK üyesi değildim. Dolayısıyla o dönemki MGK kararlarında da imzam yok. O konular herhangi bir Bakanlar Kurulu kararı ile çıkartılmadığı için imzam yok. Ama o dönemi yaşayan kişilerden birisiyim" diye konuştu.

Suriye Yönetimine Bir kez Daha "Son Fırsat" Uyarısı


Suriye'deki ateşkes sürecini de değerlendiren Cumhurbaşkanı, Suriye yönetimine bir kez daha "son fırsat" uyarısında bulundu.

"Halkın iradesinin ortaya çıkması kan akmadan, kardeş kanı akmadan Suriye'yi daha çok kendi içerisinde zayıflatmadan çözer bu problemi. Zaten çevre ülkelerden diğer ülkelerden olup bitenlerden herkesin ders alması gerekir. En çok Suriyeyi yönetenlerin ders alması gerekir. Suyu dikine akıtmak mümkün değil. Hele sosyal olaylarda hiç mümkün değil. Onun için 'bu bir fırsattır, son bir şanstır' dedim. Ümid ederim gayet dikkatli bir şekilde bunun farkında olurlar."




TRT Haber