Bu konudaki Başbakanlık Genelgesi Başbakan Tayyip Erdoğan imzasıyla dünkü Resmi Gazete’de yayımlandı. Genelge ile 1 Ocak 1990 -  2 Ağustos 2013 arasında aday devlet memuruyken, adaylık süresi içinde veya sonunda haklarında ‘Kılık kıyafet hükümlerine aykırı davranmak’tan atılanlara dönüş yolu açıldı.

İHTİYACA GÖRE ATAMA

‘Memurlar ile Diğer Kamu Görevlilerinin Bazı Disiplin Cezalarının Affı Hakkında Kanun’un Ek 1’inci maddesine ilişkin Başbakanlık Genelgesi’ne göre, 28 Şubat döneminde verilen disiplin cezaları yüzünden memuriyetten atılan ve bu cezaları 4455 ve 5525 sayılı kanun kapsamında affedilenler, değişiklikten yararlanabilecek. 28 Şubat 1997 - 14 Şubat 2005 arasında disiplin cezaları sebebiyle memuriyetten çıkarılan ve memuriyetten çıkarmaya esas disiplin cezaları affedilenler, geri dönmek için 1 Kasım Cuma günü mesai saati bitimine kadar yazılı başvuru yapacak. 28 Şubat mağdurları kanundan yararlanmak için gerekli şartları taşıdıklarının tespitinden sonra boş kadro ve pozisyon olması halinde, kurumlarındaki daha önceki kadroya atanabilecekler. Kişilerin engel durumları görülmemesi halinde, ‘hizmet gerekleri’ ve ‘kadro ihtiyaçları’ dikkate alınarak gerekli izin ve onayların alınmasının ardından atama yapılacak

DAVAYLA DÖNMÜŞTÜ

Daha önce türban yüzünden meslekten atılan bir öğretmen Danıştay’a dava açarak idari yargı kararıyla mesleğe dönüş imkanı bulmuştu. Resmi Gazete’de yayımlanan genelgeyle ise dava açmalarına gerek kalmadan kılık kıyafetleri yüzünden meslekten atılan tüm kamu görevlilerine memuriyete dönüş yolu açılmış oldu.