(ANKA) - Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, işkence, fişleme ve zulümlerin dönemi olan 28 Şubat'ın 27 Nisan'da sona erdiğini söyledi. Post modern darbenin sorumlularının yargıya hesap vermesi gerektiğini vurgulayan Gündoğdu, bin yıl sürer denilen 28 Şubat'ın 27 Nisan muhtırasına verilen cevapla sona erdiğini kaydetti.
Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, 28 Şubat'ın yıldönümünde yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamasında post modern bir darbe olarak adlandırılan 28 Şubat'ın Türkiye'ye ve millete kaybettirdikleriyle tarihe kara bir leke olarak geçtiğini ifade eden Gündoğdu, "28 Şubat süreci, sürgünler, işkenceler, yolsuzluklar, fişlemeler ve zulümler tarihidir. Aynı zamanda psikolojik harp tekniklerinin ve toplum mühendisliğinin yoğun bir biçimde kullanıldığı bir dönemin adıdır. Darbeciler tarafından bu sürecin bin yıl devam edeceği söylense de 10 yıl geçmeden 27 Nisan 2007'de gece saat 23.20'de yayınlanan e-muhtıranın sivil hükümet tarafından akim bırakılmasıyla birlikte son bulmuştur" dedi.

-"28 ŞUBAT SÜRECİ AKTÖRLERİ ELLERİNİ KOLLARINI SALLAYARAK GEZİYOR"-

28 Şubat süreci aktörlerinin ülkeye milyar dolarlık zararları, demokrasi yolculuğunda geriletmeleri ve on binlerce insanı mağdur etmelerine karşın ellerini kollarını sallayarak gezdiklerine işaret eden Ahmet Gündoğdu, bu sürecin sorumlularının yargılanması için Cumhuriyet Savcılarını göreve çağırdı.

-"12 HAZİRAN SEÇİMLERİNDEN SONRA SİVİL VE DEMOKRATİK BİR ANAYASA HAZIRLANMALI"-

Açıklamasında, vesayeti kısmen kaldıran 12 Eylül Anayasa değişikliği oylamasında Memur-Sen ailesi olarak var güçleriyle çalıştıklarını da dile getiren Gündoğdu, yapılması gerekenin ise 12 Haziran seçimlerinden sonra sivil ve demokratik bir anayasa hazırlamak olduğunu kaydetti. Bu şekilde hazırlanacak bir anayasa değişikliğiyle vesayetin tamamen bitirilmesi gerektiğini de kaydeden Gündoğdu, Memur-Sen ailesi olarak bu cesur adımı atacak her türlü demokratik gelişmenin yanında olacaklarını ifade etti.