MARDİN - Mardin Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada,  PKK/Kongra-Gel üyesi oldukları, yasa dışı eylemleri organize ettikleri, bu eylemlere katılarak örgüte bilerek ve isteyerek yardım ettikleri, örgütün faaliyetleri çerçevesinde suç işledikleri, KCK sistemine bağlı olarak “Mardin Kent Meclisi” adı altında illegal bir yapılanma oluşturdukları iddiasıyla sabah saatlerinde il merkezi, Kızıltepe, Nusaybin, Derik ve Mazıdağı ilçelerinde eş zamanlı olarak operasyon düzenlendiği bildirildi.

Operasyonlarda, Mardin merkezde 9, Kızıltepe ilçesinde 9, Nusaybin ilçesinde 2, Derik ilçesinde 1 ve Mazıdağı ilçesinde 1 kişi olmak üzere toplam 22 kişinin gözaltına alındığı kaydedilen açıklamada, gözaltına alınanlarla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğü belirtildi.

Nusaybin ilçesinde gözaltına alınanlar arasında eski Nusaybin Belediye Başkanı Mehmet Tanhan ile Nusaybin Belediye Başkan Yardımcısı Ayhan Doğan'ın da yer aldığı öğrenildi.
 
ADANA’DA DA KCK OPERASYONU
Adana'da jandarma ekiplerince  PKK'nın şehir yapılanması KCK'ya yönelik operasyonda 14 kişi gözaltına alındı. Adana Valiliği İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, İl Jandarma Komutanlığı tarafından PKK'nın Seyhan Küçükdikili'deki KCK yapılanmasına yönelik çalışma başlatıldı.

KCK bünyesinde faaliyet gösteren 20-25 kişilik grubun 9 Ekim günü saat 18:30 sıralarında Seyhan ilçesi Dikili bölgesi Çınarlı ve Söğütlü Mahallelerinde izinsiz gösteri düzenleyerek, lastik yakma, Söğütlü Mahallesi Şehitlik Caddesi'nde bulunan Seyhan Meslek Edindirme Merkezi (SEYMER) binasının camlarının kırılması ve Çınarlı Mahallesi Muhtarlığına zarar verilmesi olaylarına karıştıkları belirlendi.

Olayla ilgili şüphelilerin yakalanmasına yönelik, 18 Ekim 2011 tarihinde 5'i polis bölgesinde olmak üzere toplam 14 ayrı adreste eş zamanlı operasyon yapıldı. Operasyon sonucu 14 kişi gözaltına alınırken, 1 kişinin yakalanması için çalışmalar sürdürülüyor.

Aramalarda 2 adet ruhsatsız av tüfeği, 1 adet bilgisayar kasası, 2 adet cep telefonu, 2 adet sim kart, 4 adet 60 dakikalık video kaset, 35 adet CD, 2 adet DVD, 1 adet hafıza kartı, 1 adet kart okuyucu ve 1 adet örgütsel içerikli pankarta el konuldu.
 
GAZİANTEP’TE 4 GÖZALTI
Gaziantep’te KCK’ya yönelik düzenlenen operasyonda aralarında BDP Gaziantep Şehitkamil İlçe Başkanı’nın da bulunduğu 4 kişi gözaltına alındı.  Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, terör örgütü PKK’nın gizli şehir yapılanması olan KCK’ye yönelik bazı adreslere eş zamanlı baskın yaptı. Operasyonda aralarında BDP Şehitkamil İlçe Başkanı 47 yaşındaki Davut Dalsal’ın da aralarında bulunduğu ilçe yönetiminde yer alan 39 yaşındaki İmam S., 50 yaşındaki Hatice S. ve 36 yaşındaki Beşir A. gözaltına alındı. Şüphelilerden çok sayıda örgütsel doküman ele geçirilirken, ayrıca bilgisayarlarına da el konuldu. Şüphelilerin KCK’nın şehir yapılanmasına ve faaliyetlerine destek verdikleri öne sürüldü.  Şüpheliler, Emniyet Müdürlüğü’nde yapılan işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi. (aa-dha)