Çelik, AK Parti Iğdır Milletvekili Ali Güner tarafından Meclis Başkanlığı'na askerlik hizmeti ile ilgili verdiği kanun teklifini yaptığı yazılı açıklama ile değerlendirdi.

Askerlik hizmetinin zorunlu olduğuna işaret eden Çelik, "Şu veya bu sebepten dolayı askerliğini yapmamış olanların bir sefere mahsus da olsa affından yana değiliz. Böyle bir şey askerliğini yapanları rahatsız ve rencide eder." dedi.

Çelik, milletvekillerinin istedikleri konularda kanun teklifi verebileceğini belirterek, açıklamasına şöyle devam etti: "AK Parti milletvekilleri tarafından verilen kanun tekliflerinin AK Parti grubunca sahiplenilmesi ve desteklenmesi için, grup iç tüzüğü gereği, tekliflerin önce TBMM AK Parti Grup Başkanlığı'na verilmesi gerekmektedir. Sayın Güner'in, TBMM'ye verilmiş askerliğini yapmayan 40 yaş ve üstü kimselerin bir sefere mahsus affedilmesiyle ilgili bir teklifi yoktur. Teklif AK Parti Grubu'na verilmiş; ancak grup yönetimi teklifi uygun görmediği için TBMM Başkanlığı'na sunmamıştır. Teklifteki talep, sayın milletvekilimizi bağlayan, partimizin katılmadığı ve desteklemediği bir taleptir. " (CİHAN)