SAĞLIK KONTROLÜNDEN GEÇİRİLDİLER 

Özel yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'nin yürüttüğü 28 Şubat Soruşturması kapsamında, İstanbul'da gözaltına alınan emekli orgeneraller Teoman Koman, İlhan Kılıç, Hikmet Köksal ve Ahmet Çörekçi adli tabiplikte sağlık kontrolünden geçirildi. 

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na getirilen emekli orgeneraller Teoman Koman, İlhan Kılıç, Hikmet Köksal ve Ahmet Çörekçi'nin adli tabiplikteki sağlık kontrolü işlemleri tamamlandı. 

Daha sonra emniyet görevlilerinin nezaretinde bir polis minibüsüne bindirilen emekli orgeneraller Koman, Kılıç, Köksal ve Çörekçi İstanbul Adalet Sarayı'ndan ayrıldı. 

Koman, Kılıç, Köksal ve Çörekçi'nin Ankara'ya gönderileceği öğrenildi. 

İFADE İÇİN 9 KİŞİ ÇAĞRILDI 

Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği, 28 Şubat soruşturması kapsamında 9 kişinin ifadeye çağrıldığını, 5'inin adliyede bulunduğunu diğer 4 şüphelinin ise İstanbul'dan hava yoluyla getirilmesinin beklendiğini açıkladı. Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği'nden yapılan açıklamada şöyle denildi: 

"Kamuoyunda 28 Şubat soruşturması olarak bilinen "Türkiye Cumhuriyetini Ortadan Kaldırmaya veya Görevlerini Yapmasını Kısmen veya Tamamen Engellemeye Teşebbüs Etmek" suçu ile ilgili 5237 sayılı TCK'nın 312/1 (765 Sayılı TCK'nın 147) maddesi kapsamında 25.05.2012 günü İstanbul, İzmir, Silivri ve Muğla Cumhuriyet Başsavcılıklarına CMK 251/6 maddesi gereğince yazı yazılarak, 9 şüphelinin 28.05.2012 günü CMK 250. Madde ile Yetkili Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği'ne ifade vermeleri için hazır edilmeleri istenmiştir." 

İfadesi alınacak şüphelilerden 5'inin Ankara Adliyesi'nde bulunduğunu belirten savcılık, 4 şüphelinin ise İstanbul ilinden getirilmesinin beklendiğini duyurdu. 

BALYOZ SANIĞI DOĞAN, ALAN VE YALÇIN ADLİYEDE 

28 Şubat soruşturması kapsamında ifadeleri alınmak üzere davet edilen Balyoz sanıkları Emekli Orgeneral Çetin Doğan, Emekli Korgeneral Engin Alan ve Emekli Korgeneral Metin Yavuz Yalçın Ankara Adliyesi'ne getirildi. 

28 Şubat soruşturması kapsamında gerçekleştirilen 5. dalga operasyonda Balyoz sanıkları Doğan, Alan ve Yalçın, Silivri Cezaevi'nden sabah saatlerinde Ankara'ya getirildi. Sivil bir araçla adliyeye getirilen tutuklu sanıklar, mahkûm girişinden içeri alındı. 

İZMİR'DE GÖZALTINA ALINAN KORGENERAL ORHON ANKARA ADLİYESİ'NDE 

Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'nin yürüttüğü 28 Şubat soruşturması kapsamında ifade veresi için davet edilen Emekli Korgeneral Kamuran Orhon, Ankara Adliyesi'ne geldi. 

Orhon, İzmir Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından İzmir Narlıdere ilçesindeki evinde gözaltına alınmıştı. 

MUĞLA'DA KORGENERAL VURAL AVAR, ANKARA'YA GÖTÜRÜLDÜ 

Özel yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'nin yürüttüğü 28 Şubat soruşturması kapsamında, Emekli Korgeneral Vural Avar'ın Muğla Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, ''ifadesine başvurulmak üzere'' Ankara'ya götürüldüğü bildirildi. 

Muğla Emniyet Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, Muğla'nın Datça ilçesindeki bir tatil sitesinde yaşayan Emekli Korgeneral Vural Avar, Muğla Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ekiplerince, ''ifadesine başvurulmak üzere'' evinden alındı. Avar, Dalaman Havalimanı'ndan uçakla Ankara'ya götürüldü. 

Polis ekiplerinin Avar'ın evinde her hangi bir arama yapmadığı da öğrenildi. 

DAHA ÖNCE 51 KİŞİ TUTUKLANMIŞTI 

28 Şubat soruşturması kapsamında daha önce yapılan operasyonlarda aralarında emeklki orgenarallerin ve muvazzaf subayların da olduğu 75 kişi gözaltına alınmış ve 51'i tutuklanmıştı.