Mustafa ŞEKEROĞLU / AHT

İstanbul'da büyük alışveriş merkezlerinin otoparklarındaki araçlara girip, ziynet eşyasından, dikiz ayna süslerine kadar birçok şeyi çalan Çetin S.(43) ile kardeşi Ramazan S.(41) polis tarafından gözaltına alındı. Tornacılık yapan zanlıların, dikkat çekmemek için takım elbise ile işe çıktıkları öğrenildi. Hazırladıkları özel tornavidalarla otomobillerin kapısını, kontak anahtarları ile açarmış gibi kolaylıkla açan zanlıların kurbanları arasında bir savcının olduğu da belirlendi.

İstanbul'daki alışveriş merkezlerinin park salonlarında hırsızlık yapan Çetin S.(43) ile Ramazan S. (41) isimli iki kardeş polisin başlattığı takibin ardından yakalandı. Otoparklarda özel tornavidalarla girdikleri araçların içinden ziynet eşyasından, ayna süsüne kadar ne bulurlarsa çalan 2 zanlının uzun bir çalışmanın ardından Beyoğlu'nda bir tamirhanede oldukları tespit edildi.

Düzenlenen operasyonla gözaltına alınan Çetin S.(43) ile kardeşi Ramazan S.(41)'nin evlerinde yapılan aramalarda otomobillerden çalınan çok sayıda ziynet eşyası, gözlük, dikiz aynası süsleri ele geçirildi. Hırsızlıkta kullanılan otomobilin bagajında ise her otomobil markası için ayrı hazırlanmış tornavidalar, özel yapım kerpetenler, otomobillerin alarm sinyallerini kesen cihazlar bulundu.

Savcıyı da soydular
Oto Hırsızlık Büro Amirliği tarafından yapılan soruşturmada zanlıların kendi otomobilleriyle gittikleri büyük alışveriş merkezlerinde dikkat çekmemek için takım elbise giydikleri öğrenildi. Gözlerine kestirdikleri otomobileri özel yapım tornavidalarda kısa sürede açıp içine giren zanlıların Ümraniye'de aynı yöntemle girdikleri bir savcının otomobilinden çaldıkları kredi kartıyla da harcama yaptıkları öğrenildi.

İstanbul'un çeşitli semtlerinde meydana gelen benzer hırsızlık olaylar ile zanlıların gerçekleştirildiği hırsızlıklar arasında karşılaştırma yapıldı. Yapılan çalışmalarda zanlılarla ilgili hırsızlık yaparken ve bankamatikten para çekerken güvenlik kamera görüntüleri ortaya çıktı. İncelenen kamera görüntülerinde 2 hırsız kardeşin aracın kapısını 5 saniye içinde açıp soydukları görüldü. Zanlıların 5 saniyede gerçekleştirdiği hırsızlık, ünlü aktör Nicolas Cage'in, "60 saniye" adlı filmini hatırlattı.

Azılı hırsız çıktılar
Polis zanlılardan Çetin S.'nin daha önceden ırza geçmek, hırsızlık ve sahtecilik suçlarından 12 kez polise geliş kaydı olduğunu tespit etti. Kardeşi Ramazan S.'nin ise daha önceden 17 kez gözaltına alındığı belirtildi. Zanlılarla ilgili 22 ayrı otomobilden hırsızlık, 2 oto hırsızlığı, 2 plaka hırsızlığı, 4 adet sahtecilik dosyası olmak üzere toplam 30 ayrı suçtan işlem yapıldı. Ağabey kardeş iki hırsız işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edildiler.