Mersin'in Erdemli ilçesinde, Suriye uyruklu 5 yaşındaki  M.H, vücudunun çeşitli yerlerinden bıçaklanarak öldürülmüş bulundu.  Alınan bilgiye göre, Kızkalesi Mahallesi Ali Kiya Caddesi'nde  sahildeki bir iş yerine ait duş kabininde, erkek çocuğunun hareketsiz yattığını  gören temizlik işçileri durumu polise bildirdi. Olay yerine gelen polis ve 112 Acil ekipleri, vücudunda çok sayıda  bıçak darbesi bulunan çocuğun öldüğünü belirledi.

2 KİŞİ YAKALANDI 
 Olay yeri inceleme ekibi, çocuğun cesedinin bulunduğu duş kabini  içinde ve çevresinde araştırma yaptı. Cumhuriyet savcısının yaptığı incelemenin ardından, M.H'nin cenazesi,  otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi.    Çocuğun cenazesi, otopsi işlemlerinin ardından yakınlarına teslim  edildi. Öte yandan soruşturma kapsamında çalışmalarını sürdüren polis  ekiplerinin iki kişiyi gözaltına aldığı öğrenildi.

EVDEN MARKETE ALIŞVERİŞ İÇİN ÇIKTI
Suriye'deki iç savaştan kaçarak 3 yıl önce Kızkalesi'ne geldiği  belirlenen ailenin en küçük çocuğu M.H'nin, dün akşam saatlerinde markete  alışveriş için gönderildiği, aradan bir saat geçmesine rağmen dönmemesi üzerine  yakınlarının arama çalışması yaptığı ve durumu polise bildirdiği belirtildi. Polis ekipleri, anne Ranya H. ve diğer yakınları çocuğu aradığı  sırada, Kızkalesi sahil kesiminde bir iş yeri çalışanının, temizlemek için  girdiği duş kabininde çocuğun kanlar içindeki cesedi ile karşılaştığı kaydedildi.  Kızkalesi’nde 17 yıldır esnaflık yapan Hüseyin Kılıç,  yaptığı açıklamada, aileyi geldikleri günden bu yana tanıdıklarını söyledi.
 Çocukların gece yarılarına kadar sahilde su sattığını öne süren Kılıç,  "Anneye 'çocuklarını çalıştırmamasını' söyledim. 'Çocuklarınızı kaçırırlar,  başlarına farklı bir hadise gelir' şeklinde uyarıda bulundum. Bu olayın olduğunu  duydum ve olayın şokunu yaşıyorum. Bu olayın Kızkalesi’nde olmasından ayrıca  üzgünüm. 5 yaşındaki bir çocuğa bunu yapanları kınıyoruz ve bir an evvel  bulunarak adalete teslim edilmesini istiyoruz." şeklinde konuştu.

Milliyet