Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin Ermenistan'dan Türkiye'ye gönderdiği 'Soykırımı tanıyın' mesajına partisinin grup toplantısında sert yanıt verdi:

"Fransa'da başka, Ermenistan'da başka, Türkiye'de başka konuşulmaz. Öyle iki canlı, üç canlı, beş canlı olunmaz. Siyaset dürüstlük ister. Ülkende 500 bin Ermeni var ama 500 bin de Türk var. Bir tarafta da Türkiye ile ilişkilerin var.

Ama sen kalkıp da küçücük hesaplarla hareket edersen olmaz. Kusura bakma Türkiye öyle kolay yutulacak bir lokma değildir.

Devlet adamlığı ünvanını taşımak gelecek seçimleri değil, gelecek nesilleri düşünerek hareket etmeyi gerektirir. Bu gerçeklere Fransız kalanlar, gerçeği anlamak için çok geç kalacaklardır."

ANAYASA İÇİN BÜYÜK FIRSAT
Türkiye'nin 1 Ekim tarihi itibariyle yeni bir başlangıç yaptığını dile getiren Başbakan Erdoğan, temsil adına en yüksek orana ulaşan Meclis'in tarihi bir şans yakaladığını dile getirdi.

Yeni anayasa çalışmalarına katılımından ve diyalog kapılarını açtığı için tüm partilere teşekkür eden Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şimdi bize düşen milletimizin kabul edeceği bir anayasa üzerinde mutabakata varmalıyız. Bunu yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. İnanıyorum ki bu Meclis yaptığı Anayasa ile tarihe geçecektir.

Milletimiz ilk kez bir Anayasayı kendi iradesiyle yapacak. Tüm partilerin ön şartsız anayasa için masaya oturması önemli bir eşiktir.

Anayasa çalışmaları siyasi rekabete feda etmemek en önemli meseledir.

Biz diyoruz ki bu işi bir yıl içinde bitirelim."

ANNESİ İÇİN TEŞEKKÜR
Başbakan Erdoğan, annesini kaybettikten sonra yaptığı ilk parti grup konuşmasında taziyeler için teşekkür etti:

"Acımızı paylaşan tüm milletimize, liderlere olmak üzere, gerekse tüm iş hayatının, sanat ve spor camiasının tüm temsilcilerine ailem ve şahsım adına teşekkür ediyorum.

İnancımız gereği fazlasıyla yapma gayreti içinde olanlara tekrar tekrar teşekkür ediyorum. Allah razı olsun.

Taziye mesajlarına doğrudan cevap veremedik dostlarımız bizi maruz görsün, dostları ve kardeşler sağ olsun.

Annelerimiz babalarımız bizim varlık nedenimiz oldular, bizi hayata hazırladılar. Aynı zamanda bir değirmendir bu dünya elhak öyledir. Ve baki olan sadece O'dur. Ölüm Hak’tır, hesap Hak’tır. Ebedi hayat Hak’tır. Her zaman bu hakikati hatırlamaya ve hatırlatmaya çalışıyoruz. Musalla taşı önünde bize haklarını helal edeceklerin haklarını her şeyden önemli görüyoruz."



ntvmsnbc