TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, CHP'liler tarafından son günlerde milletvekili dokunulmazlık dosyaları ile ilgili olarak yanlış rakamlar verildiğini belirterek, "Son olarak Adalet-Anayasa Karma Komisyonu'nda toplam 587 dokunulmazlık dosyası var" dedi.

ANKA'ya TBMM'de bulunan milletvekili dokunulmazlık dosyaları ile ilgili bilgi veren Kuzu, milletvekillerine ait en son gelen dosyalarla birlikte toplam 587 dokunulmazlık dosyası olduğunu söyledi. Kuzu, dosya dağılımına ilişkin şu bilgileri verdi:

"Bu dosyaların partilere dağılımı, 19 BDP'li milletvekiline ait 383 dosya, 73 AKP'li milletvekiline ait 120 dosya, 57 dokunulmazlık dosyası CHP'li milletvekillerine ait. 13 MHP'li milletvekiline ait 24 dokunulmazlık dosyası bulunurken, 3 dosya ise bağımsız milletvekillerine ait."

Seçim Kanunu'na muhalefetten gelen dosya sayısının 68 olduğunu belirten Kuzu, toplantı ve gösteriye muhalefetten gelen dosya sayısının da 37 olduğunu kaydetti.

Suçu ve suçluyu övmekten gelen dosya sayısının 58 olduğunu ifade eden Kuzu, terör örgütü hakkında propaganda yapan dosya sasının ise 190 olduğunu belirtti. Kuzu bu dosyaların tamamının ise BDP'li milletvekillerine ait olduğunu belirtti.

Adalet-Anayasa Karma Komisyonu tarafından 75 dokunulmazlık dosyasının dönem sonuna bırakıldığını anımsatan Kuzu, 76 dokunulmazlık dosyasının ise hazırlık komisyonlarında görüşüldüğü ancak, raporlarının yazılmadığını kaydetti. Kuzu 436 dokunulmazlık dosyasının ise işlem görmek için beklediğini söyledi.

Kuzu, milletvekillerine ait suç oranlarının da iddia edildiği gibi yüksek olmadığını, yolsuzluk ihaleye fesat karıştırma gibi dosyaların toplam sayının 13 olduğunu ifade ederek, "Bu dosyaların suç oranlarına baktığımızda, BDP'lilere ait dosyaları çıkarırsak aslında Meclis'in temiz olduğunu söyleyebiliriz" dedi.(ANKA)