MERSİN - Mersin Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sabah saatlerinde daha önceden belirlenen adreslere baskın düzenledi. Operasyon kapsamında İnsan Hakları Derneği (İHD) Mersin Şubesi'nde de arama yapıldı ve şube başkanı Ali Tanrıverdi gözaltına alındı.

Operasyonlarda toplam 35 kişinin gözaltına alındığı ve bu sayının artabileceği kaydedildi.

Mersin'in yanı sıra Adana, Diyarbakır, Batman, Tunceli ve Mardin'de daha önceden belirlenen adreslere baskın düzenleyen polis ekipleri, gözaltına aldıkları 35 zanlıdan bazılarını Mersin Devlet Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirdi.

Zanlıların, Mersin başta olmak üzere bazı büyükşehirlerde TSK'nın terör örgütüne yönelik düzenlediği operasyonları protesto etmek adı altında provokasyonel eylem hazırlığında oldukları, bazı zanlıların Mersin'de düzenlenen izinsiz gösterilere eleman temin ettikleri belirlendi.

Polis ekiplerinin gözaltına aldığı zanlılar arasında, BDP'li yöneticiler de bulunuyor. BDP Mersin İl Başkanı Musa Kulu'nun yanı sıra eski il başkanı Cihan Yılmaz ile BDP Mersin İl Eş Başkanı Aynur Aşan da gözaltına alınan zanlılar arasında yer alıyor.

'GÖZALTINA ALINACAĞIMI TAHMİN EDİYORUM'
Bu arada, hastanede sağlık kontrolünden geçirilen Cihan Yılmaz, kendisini görüntüleyen gazetecilere, operasyonun siyasi tercihlere dayandığını iddia ederek, ''Ben zaten gözaltına alınacağımı tahmin ediyorum. Böyle demokrasi olmaz. Bir süredir 'Acaba beni ne zaman alacaklar ' diye kendime soruyordum'' diye seslendi.

Operasyonla ilgili soruşturmanın sürdüğü, gözaltı sayısının artabileceği kaydedildi.



AA