Adana Barosu'nun sicili en eski avukatından biri olan 76 yaşındaki Mehmet Zahit Öztekin, 60 yılı aşkın süredir birlikte yol arkadaşlığı yaptığı 1947 model Erika marka daktilosunu kendi yazmış olduğu "Vefalı Erikam'a Veda" şiiriyle baroya bağışladı.

Baro Başkanı Av. Mengücek Gazi Çıtırık, başkanlık odasında gerçekleşen törende mesleğinde 62 yılı geride bırakan Öztekin'in örnek bir meslek büyüğü olduğunu belirterek, kendisine Türkiye Barolar Birliği tarafından gönderilen 'takdir plaketi'ni sundu.
 
Duygusal anların yaşandığı törende konuşan 62 yıllık avukat Öztekin, "Mesleğin önemi ve onuru ile hukukun üstünlüğü, yargı bağımsızlığı ve adalete güvenin sarsıldığı son dönemde avukatların üstlendikleri rolün değeri daha iyi anlaşılmaktadır. Bugün adliyeye gelirken genç meslektaşlarımın üzerindeki cübbeyi görünce müthiş heyecanlandım. O'nun değeri ve anlamı çok büyüktür. Bu duygularla geleceğe taşımakta önemli bir yer tutacağına inandığım bu daktilomu sizlere emanet ediyorum. O'na iyi bakın" dedi ve sonrasında; çerçeveletmiş olduğu "Vefalı Erikam'a Veda" başlıklı şiiri okuması için Baro Başkanı Av. Çıtırık'a uzattı.

"Nasırlaşan parmaklarımla
Tuşlarına vurdum, vurdum inledin
Ömür boyu dinledin
İlk aşkımdın sen
Aşklarımı unutacağım
Fakat seni asla...
 Ekmeğimdin, suyumdun
Belki belki ayrılman,
Ürküntü verdi sana.
Fakat ayrılık,
Zor geldi bana
Yıllar yıllar geçse de
Yüreğimdesin sen.
Kendini değerlendirdin
Marka olmuş müzedesin
Erikasın, güzidesin
Hasretini hep yad edeceğim.
Gönlümdesin sessizce ayrıldın hayatımdan
Veda buselerimle..."

Adana Barosu Yönetim Kurulu üyelerinin de hazır bulunduğu törende, şiir büyük beğeni topladı.

Baro Başkanı Av. Mengücek Gazi Çıtırık, neredeyse bir ömür denecek zaman diliminde avukatlık mesleğine hizmet eden meslek büyüğüne plaket sunmanın onur ve gururunu yaşadığını belirtti. Adana  Baro Başkanı Av. Mengücek Gazi Çıtırık, yurttaşların hak arama özgürlüklerine katkı koyduklarını bu nedenle avukatlık mesleğinin onurlu olduğu kadar zor bir meslek olduğunu söyledi. Av. Çıtırık, "Ülkemiz, avukatlık mesleğinin zor icra edildiği ülkelerden birisidir. Kamu , kurum ve kuruluşlarındaki bürokratik engellemeler, yargı alanında, adliye içerisinde ve müvekkillerimiz ile olan ilişkilerimizi bir an aklımızdan geçirdiğimizde nasıl zorluklarla mesleğimizi icra ettiğimizi daha iyi anlarız. Kendisine sağlık, huzur ve uzun ömür diliyorum" dedi.

Bu arada, Hayvan Haklarına yapmış olduğu katkılarından dolayı meslekte 40 yılı aşkın süredir hizmet etmekte olan M. Çetin Berköz'e de Baro Genel Sekreteri Av. Veli Küçük tarafından teşekkür plaketi takdim edildi.
 


hukukihaber.net