Saldırı, Tunceli kent merkezine yaklaşık 3 kilometre mesafedeki Atatürk Mahallesi'nde bugün saat 18.00 sıralarında meydana geldi.  Zırhlı bir askeri aracın güvenliğini sağladığı askeri personel taşıyan sivil plakalı minibüsün geçişi sırasında, PKK'lılar bomba yüklü aracı patlattı.

Patlamada servis minibüsü ile zırhlı araç alev alıp yanmaya başladı. Şiddetli patlama kent merkezinden de duyulurken, yükselen dumanlarda uzaklardan görüldü. patlamayla birlikte olay bölgesine çok sayıda ambulans ve güvenlik güçleri sevk edildi.  
Tunceli Jandarma Bölge Komutanlığı'ndan da kalkan Kobra ve Skorsky helikopterler olay bölgesi üzerinde uçuş yaptı. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri yanan araçları söndürmek için büyük caba harcadı.

PKK'lıların bombalı saldırısında ilk bilgilere göre 2 uzman çavuş ile 4 er şehit oldu. Patlamada o sırada yolda eşiyle birlikte yürüyen Fadime Acar da hayatını kaybetti. Ölen Acar'ın yaralanan eşi Ali Acar, ambulansla Elazığ Fırat Ünivesitesi Hastanesi'ne sevk edildi. Tunceli Bayındırlık İl Müdürlüğü'nde memur olduğu öğrenilen Acar, burada tedavi altına alındı. 

Bu arada saldırıda şehit olan 7 kişiden birinin, Çerkezköy'ün Karaağaç beldesinde yaşayan Kadir Dadaş olduğu öğrenildi.

Saldırının ardından Tunceli-Elazığ karayolu trafiğe kapatıldı. Güvenlik güçlerinin bölgede başlattığı hava destekli operasyon sürüyor.

Bomba yüklü araçla saldırı

6 askerin şehit olduğu, yoldan geçen 1 kadının da yaşamını yitirdiği saldırıyı, PKK'lıların karayolu kenarına bıraktığı bomba yüklü otomobille gerçekleştirdiği ortaya çıktı. 

PKK'lıların saldırıdan 6-7 saat önce merkez Çiçekli Köyü yakınlarında Türk Telekom Müdürlüğü'ne ait bir Ford Connect marka aracı gasp ettikleri belirlendi. 

PKK'lıların gasp ettikleri bu araca bomba yükledikten sonra karayolu kenarına park ettikleri ve koruma görevi yaptığı belirtilen asker cip ile sivil plakalı askeri servis aracının geçişi sırasında patlattıkları öğrenildi.

Patlamada Land Rover marka askeri cip ile bomba yüklü araç alevler içinde kaldı. Tahrip gücü çok yüksek bombanın şarapnel parçaları da servis minibüsünü adeta delik deşik etti. 

PKK'lıların gasp edip bomba yükledikleri araçta bulunan 2 kişiyi bir süre alıkoyduktan sonra saldırının ardından Çiçekli köyü yakınlarında serbest bıraktığı öğrenildi. Polis, 2 kişinin ifadesini almak için Emniyet Müdürlüğü'ne götürdü.

Valilikten ikinci açıklama

Tunceli Valiliği, PKK'lıların düzenlediği bombalı saldırıyla ilgili olarak ikinci kez yaptığı yazılı açıklamada 2 uzman çavuş, 4 er ve bir sivil vatandaş olmak üzere 7 kişinin şehit olduğunu bildirdi. 

Açıklamada, şu ifadeler kullanıldı: "25.09.2012 günü saat 18.05 civarında, ilimiz merkez Atatürk Mahallesi Kanoğlu Mevkii Yeni Hastane Kavşağı'nda mayın patlaması neticesinde, ilgili kurumlar tarafından yapılan kimlik tespit çalışmaları sonucunda saat 20.48 itibarıyla alınan bilgiye göre; patlamada 2'si uzman, 4 er ve bir sivil vatandaş olmak üzere 7 şehit bulunmaktadır. Olayda bir vatandaş yaralanmış olup, yaralı vatandaş Elazığ Araştırma Hastanesi'ne sevk edilmiş, hayati tehlikesi bulunmamaktadır." 

DHA