ADANA (AA) - FETÖ'nün Şırnak Çakırsöğüt Jandarma Komanda Tugayındaki darbe girişimine ilişkin 427 sanıklı davada, savcı 70 sanığın ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmasını talep etti.

Adana 12. Ağır Ceza Mahkemesince görülen duruşmaya tutuklu sanıklar ile tutuksuz sanık Abdullah Baysar ve avukatları katıldı.

Mahkemede esas hakkındaki mütalaasını veren Cumhuriyet savcısı, eski 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Abdullah Baysar, eski Şırnak Akçay 6. Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Mesut Savaş, eski 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı Kurmay Başkanı Albay Arif Bozbıyık ve eski Çakırsöğüt Jandarma Tugay Komutan Yardımcısı Albay Sedat Doğanarslan'ında aralarında bulunduğu eski rütbeli 70 sanığa ''Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya veya bu düzen yerine başka bir düzen getirmeye veya bu düzenin fiilen uygulanmasını önlemeye teşebbüs'' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talebinde bulundu.

Cumhuriyet savcısı ayrıca aralarında sanıklar Baysar ve Savaş'ında bulunduğu 48 sanığın tutuklanmasını istedi.

Esas hakkındaki mütalaa sonrası sanıklar ve avukatları savunma için süre talebinde bulundu.

Mahkeme heyeti de tutuklu sanıkların mevcut hallerinin devamını kararlaştırarak, sanıkların esas hakkındaki mütalaaya karşı savunma yapmaları için duruşmayı 30 Nisan'a erteledi.