Kocasakal, "Biz 70 senedir yattık. Orada bir ordu var bizi kurtaracak, yattık. Adamlar iğne ile kuyu kazdı. Biz ordumuz derken, NATO'ya girildikten sonra bu ordumuzun ne kadar milli ordu vasfını devam ettirdiğini de hiç düşünmedik. Düşünmek de istemedik." dedi.

Atatürkçü Düşünce Derneği Samsun Şubesi'nin, Atakum Belediyesi Eğitim ve Eğlence Merkezi'nde düzenlediği 'Ulusal Bağımsızlık' paneline katılan Kocasakal, özeleştirilerde bulundu. CHP'lilerin yoğun ilgi gösterdiği panelde konuşan Kocasakal, "Halka lütfen kimse kabahat bulmasın. Her başı kapalı olanı Atatürk düşmanı, Cumhuriyet düşmanı olarak görmekten vazgeçelim. Çünkü bu doğru değil. Devrim yapacaksanız, bir araya gelecekseniz, bir yere gelecekseniz size bir halk lazım." değerlendirmesini yaptı.

CHP'nin, halktan kopuk bir parti haline geldiğini öne süren Kocasakal, "CHP, halktan kopup böyle balonla yukarı çıkmıştır. Bunu değiştirmemiz gerekiyor. Ve yeni bir Kurtuluş Savaşı'na hazırlıklı olmamız gerekiyor, Artık Türk Silahlı Kuvvetleri'nden bir şeyler beklemeksizin Türk Silahsız Kuvvetleri olaya el koymak zorunda. Her birey birer Mustafa Kemal olacak, olmak zorunda." şeklinde konuştu.

FATİH YALÇINER SAMSUN