ABD eski Başkan Yardımcısı, Apple Yönetim Kurulu Üyesi ve Google Üst Düzey Danışmanı Albert Arnold Al Gore, Anadolu'nun tarihte medeniyetin kurulmasında liderlik rolü üstlendiğini belirterek, "Bugün de Türkiye'nin bölgesindeki rolünün önemini herkes kabul ediyor. Türkiye ekonomik performansıyla bir yandan global krizde göz doldururken, bir yandan da geleceği oluşturabilecek potansiyeliyle giderek önemini artırıyor" dedi.
Bu yıl dördüncü kez gerçekleşen 'Turkcell Liderler Konferansı'nın konuğu olan Nobel ve Oscar ödüllü Al Gore, şöyle konuştu: "Osmanlı, matbaanın kullanımını yasaklayarak, matbaa devriminin getirdiği aydınlanmayı kaçırdı. Ama şimdi Türkiye'nin dijital devrimi yakalamak, hatta liderlik yapma şansı var."

Al Gore, Türkiye'nin dijital devrimde liderlik misyonunu üstlenmesine ilişkin soruyu eski bir Orta Asya öyküsü anlatarak şöyle yanıtladı: "Bir gün Orta Asya'da Han'a yakın bir çocuk topluluğun bilgesini şaşırtmak ister. Bilgeye avucunda sakladığı kuşun ölü mü diri mi olduğunu sorar. Bilge'nin cevabı şu olur; 'Ölü desem avucunu açıp kuşu uçuracaksın, diri desem, avucunu sıkıp kuşu öldüreceksin. Sorunun doğru cevabı, senin elinde.' Türkiye'nin dijital devrimde nasıl bir rol üstleneceği kendi elinde."

"Avrupa size katılsın"

Türkiye'nin ard arda yüzde 10'lara varan büyüme elde edildiğine dikkat çeken Al Gore, "Türkiye makro politikaları, bütçe disiplini ve para politikası konusunda Avrupa'ya ders verebilir. Avrupa Birliği size katılmayı istemeli. Tek sıkıntı alanı ise cari açık. Cari açığı güneşle yenin" diye konuştu.

Turkcell 'Liderler Platformu' kuruyor

Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv toplantıda, 'Liderler Platformu'nu tanıttı. 'Öğrenen&öğreten liderler' vizyonuyla hareket ettiklerini kaydeden Ciliv, "Türkiye'nin gelişmesi ve şirketlerimizin büyümesi, iş dünyası liderleri vizyon ve hedefleriyle paralel. İki anahtar kavram var; işbirliği ve iletişim. İş dünyası liderlerinin daha fazla işbirliği ve daha fazla iletişim içinde olması için kurduğumuz "Liderler Platformu"nu başlatıyoruz" dedi.

"Turkcell'i takip ediyorum"
Google ve Apple'daki görevlerinden ötürü Turkcell'i yakından takip ettiğini belirten Al Gore, şunları kaydetti: "Turkcell, 12 yıldır New York Borsası'nda kote olduğu için Amerikalılar da şirketi tanıyor. Türkiye'nin de nerede olduğunu çok iyi takip ediyorum. Başbakanınızla Dünya Ekonomik Forumu'nda bir araya geldik, yakın geçmişte. Türkiye'de olan gelişmeleri şahsen çok yakından biliyorum" diye konuştu