Abant'a tatil için giden İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği'nde görevli polis memurunun ihbarı üzerine, İstanbul'da 27 ayrı hırsızlık olayını gerçekleştirdikleri iddiasıyla aranan 3 şüpheli yakalandı.

Alınan bilgiye göre, Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri Beşiktaş, Sarıyer, Üsküdar ve Beykoz'da 27 ayrı evden hırsızlık yaptıkları öne sürülen şüphelilerin, Abant'taki bir otele sahte kimlikle giriş yaptıklarının tespit edilmesi üzerine, otele baskın düzenledi.
Abantta sefa süren hırsızları yıllık izindeki polisin dikkati yakalattı

Operasyonda hakkında 4 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan Vedat G. (32), hakkında 3 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan Orhan G. (23) ile emniyette çok sayıda hırsızlıktan kaydı bulunan Eren A. (29) yakalandı. Şüphelilerin nisanda Üsküdar'da girdikleri bir evden 800 bin dolar çaldıkları, bu parayla da 400 bin lira değerindeki otomobili bir tanıdıklarının üzerine alarak kullandıkları öne sürüldü. Hırsızlıktan elde edilen parayla alındığı değerlendirilen lüks otomobile de otelde el konuldu.
Ayrıca şüphelilerin Beykoz'daki bir evden çaldıkları öne sürülen çelik kasayı bir süre otomobilin bagajında taşıdıktan sonra arka koltuğuna nakletme anları, lüks bir otomobili çalma görüntüleri, Abant'taki otelde yakalanma anlarına ilişkin güvenlik kamera görüntüleri basına dağıtıldı.

Abantta sefa süren hırsızları yıllık izindeki polisin dikkati yakalattı

Emniyette çok sayıda hırsızlık suçundan kaydı bulunan şüphelilerin 3 yıldır yakalanmaya çalışıldığı öğrenildi. Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği'nde görev yapan ve yıllık izne çıkan polis memurunun tatil için gittiği Abant'taki otelde şüphelileri görünce durumu Hırsızlık Büro Amirliği'ne bildirdiği ve bunun üzerine yapılan operasyonla şüphelilerin yakalandığı öğrenildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından şüpheliler adliyeye sevk edildi. 

Hürriyet