Hatay’daki otel odası basılan ve görüntüleri basına sızdırılan hakim Osman Kaçmaz ve Remzi Özdemir’in ‘’Görüntülere yayın yasağı konulması talebi’’ 30 saat sonra yerine getirildi. Acun Ilıcalı boşanma davası için bir saatte yayın yasağı kararı aldırmıştı.

Gazeteport'un haberine göre, Hatay’da kaldıkları otel odası basılan ve görüntüleri basına sızdırılan Sincan Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Osman Kaçmaz, Hâkim Remzi Özdemir ve avukat Baykal Doğan’ın ‘’Görüntülere yayın yasağı konulması talebi’’ 30 saat sonra yerine getirildi.

Hakim Özdemir ‘’Yayın yasağının verilmesi, 15 dakikalık iş ama avukatımız 5 saat kapıda bekletildi” dedi. Bir süre önce eşi tarafından boşanma davası açılan Acun Ilıcalı ‘’Özel hayatını ilgilendirdiği’’ gerekçesiyle mahkemeye başvurup dava konusunda bir saat içinde yayın yasağı kararı aldırmıştı.

Polisin çektiği görüntüler, bazı internet siteleri ile televizyonlarda yayınlanınca avukat Doğan, yayın yasağı talebiyle önceki gün Sincan Asliye Hukuk Mahkemesi’ne başvurdu. Mahkemenin verdiği kararla baskın sırasında çekilen ve basına sızan görüntü ve kayıtlara akşam saatlerinde yayın yasağı getirildi. Özdemir ise gecikmeyi eleştirerek “Burada asılsız haberlerle insanlar mağdur oluyor. Bunda kamu yararı mı var? Yayın yasağının verilmesi, 15 dakikalık bir iş. Avukatımız kararı verecek olan hâkimin kapısında 5 saat bekletildi” dedi.

Asılsız bir ihbar üzerine otelin basıldığını ve ihbarın kimin yaptığının bile belli olmadığını belirten Özdemir, “Arama kararını veren savcı açıp CMK’ye baksın. Arama kararında, sanık, mağdur, delil yok. İsimsiz bir ihbar telefonu var. Bu şartlarda arama kararı vereni hukukçu kabul etmiyorum. Bu karar kasıtlı verilmiştir’’ dedi. Bu arada Hatay Cumhuriyet Başsavcısı Enis Yavuz Yıldırım’ın talimatıyla polis tarafından çekilen aranması görüntülerinin basına sızdırıldığı konusunda açılan soruşturma da sürdürülüyor. (Gazeteport)