Bakan Ergin, Galatasaray ve Fenerbahçe'nin kura çekimine de esprili yanıt vererek, "Artık Lazio ve Real Madrid düşünsün" diye konuştu.

AK Parti Bolu İl Başkanlığı'nın siyaset akademisinde ders vermek üzere Bolu'ya gelen Adalet Bakanı Sadullah Ergin,

Bolu Dağı'nda bulunan Highway Outlet AVM'ye geldi. Cuma namazını burada kılan Ergin, daha sonra öğle yemeği yedi. Yemeğin ardından Bolu T Tipi Cezaevi'ne gelen Bakan Ergin, burada basına kapalı olarak mahkumlarla görüşme yaptı. Beraberindeki heyetle cezaevi ziyaretinden sonra Bolu Valiliği'ne geçen Bakan Sadullah Ergin, burada gazetelerin sorularını yanıtladı.

Kadına yönelik şiddetin büyük aşama kaydettiğini ve toplumun bu illete karşı bilinçlendiğini söyleyen Sadullah Ergin, şöyle konuştu: "Bu mesele ne bir tek Adalet Bakanlığı'nın ne de Kadın ve Aileden Sorumlu Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın yapacağı bir çalışma değildir. Bu illet ile topyekun bir mücadele olmalı. Aslında geçmişten bu yana olumlu olan bir gelişme var. O da şudur; kadına yönelik şiddet konusunda toplum çok duyarlılaşmıştır. Yapılan çalışmalarla duyarlılık artmış, daha önceleri müessis fiil darp olarak görülen hadiseler istatistiklere de öyle geçiyor. Geçmişe dönüp baktığımızda kadına yönelik şiddet konusunda nasıl bir tablo var diye araştırdığımızda, maalesef buna özgü de bir istatistik yoktur. Yakın tarihte bu istatistikler oluşturulmaya başlandı. Artık kadına yönelik en ufak bir hareket haber değeri taşıyor. Medyamız da STK'larımız da siyaset kurumumuz da her kesim tepki gösteriyor. Bu önemli bir gelişmedir."

Bakan Ergin, bir gazetecinin, "Şampiyonlar Ligi'nde Galatasaray, Real Madrid'le, Fenerbahçe ise Lazio ile eşleşti. Bu adaletli bir eşleşme midir" şeklindeki esprili soruya esprili yanıt verdi: "Lazio düşünsün, Real Madrid düşünsün. Hayırlı olsun diyorum. İnşallah bu güzide kulüplerimiz bir üst turda da rakipleriyle yapacakları mücadelelerde başarılı olur. Kendilerini de sevindirirler bizi de sevindirirler. Bunu umut ediyoruz."

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, valilik ziyaretinin ardından partisinin düzenlediği siyaset akademisine katılmak üzere Necip Fazıl Kültür Merkezi'ne gitti.